• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’deki camiler temizlendi
17 Ekim 2020 Cumartesi 07:44

Mardin’deki camiler temizlendi

Mardin’de Coronavirus nedeniyle camiler temizlenip dezenfekte edildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş'ın talimatı doğrultusunda Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, farklı din, dil ve kültürleri bünyesinde barından kentte aralarında tarihi yapıların da bulunduğu cami, medrese, kilise ve manastır gibi ibadethanelerin genel temizliğini sürdürüyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı mobil temizlik ekibi, önceden belirlediği ibadethanelere gelerek, süpürge makinesi ile tüm mekanı temizledikten sonra vatandaşların en çok kullandığı kapı, pencere, ayakkabılık, avlu gibi mekanları temizliyor.

Yeni tip Coronavirus kurallarına uygun olarak temizlenen ibadethanelerin daha sonra gül suyu sıkılarak güzel kokması sağlanıyor.

Sosyal İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Serkan Aytaç, yeni tip Coronavirus tedbirlerine uygun şekilde ibadethane temizliğine ağırlık verdiklerini söyledi.

Mardin'in birlikte yaşama kültürü ile Türkiye'de örnek alınan bir kent olduğunu dile getiren Aytaç, "Vatandaşlarımızın ibadetlerini temiz, hijyenik ve huzur içinde yapması için cami, kilise ve manastır gibi ibadethaneler Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından günlük rutin bir şekilde temizleniyor. Bu doğrultuda şu ana kadar 475 ibadethanenin temizliğini yaptık. Yeni tip Coronavirus tedbirlerinin yaşandığı dönemde bu hizmetimize daha da hız verdik.”  dedi. (İLKHA)

1-014.jpg

Bu haber toplam 2781 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA