• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardindeki 9 nüfuslu Suriyeli yetim aileye yardım eli
31 Ocak 2020 Cuma 12:00

Mardin'deki 9 nüfuslu Suriyeli yetim aileye yardım eli

Midyat Umut Kervanı, Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak Midyat'a yerleşen ve 7 yıldır da ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi bir aileye ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Midyat ilçesinde yaşayan 9 kişilik Suriyeli ihtiyaç sahibi yetim aileye yardım eli uzatan Midyat Umut Kervanı, ailenin bir yıldır ödeyemedikleri su faturalarını öderken, bir aylık gıda ve nakdi yardımda da bulundu.

Midyat'ın Cumhuriyet Mahallesindeki bir apartmanın bodrum katında yaşayan aile, son bir yıldır su faturasını ödeyemeyecek duruma geldi. Borcunu ödeyemediği için ev sahibi tarafından evden çıkarılma uyarısında bulunulan aile, Umut Kervanı aracılığıyla yardım talebinde bulundu. Hayırseverlerin destekleriyle muhtaç ailenin su faturası ödenerek gıda yardımında bulunuldu.

Anneleriyle birlikte yaşayan 9 nüfuslu yetim ailenin çalışanı olmadığı için sürekli yardıma muhtaç olduğunu ve hayırseverlerin ailenin geçimini üstlenmesi gerektiğini ifade eden Midyat Umut Kervanı gönüllüsü Mehmet Şerif Ece, yetim ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşıladıklarını ve ödenmemiş su faturasını hayırseverlerin katkılarıyla ödediklerini söyledi.

"Ailenin 500 TL civarında birikmiş su faturası vardı"

Ece, "Birkaç senedir bu aileyi tanıyoruz. Her seferinde ihtiyaçları olduğunda bize müracaat ediyorlar. Geçen yıl bu zamanda yine müracaat edince onların yakacak parasını hayırseverlerin katkılarıyla ödedik. Bu yıl da aynı şekilde müracaat ettiler. Bina sahibi, az kişi olduğu için kazanı yakmadı. Biz de onlara elektrikli soba getirdik. Gelince baktık ki gıda malzemeleri de yok. Hiçbir şeyleri yok. Yani yiyecek namına hiçbir şeyleri yok. Biz de bazı hayırseverlerden para toplayarak gerekli malzemeleri aldık. Ayrıca onların su faturası bir yıldır ödenmemişti. MARSU'ya gittik ve baktık ki 500 TL civarında su faturaları birikmiş. Orada da su faturası parası toplayarak ödedik. Bu şekilde elimizden geldiğince bu yetim aileye yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"Fakir aileleri kardeş aile olarak tanımalıyız"

"Fakir aile mi kaldı?" diye soranlara çağrıda bulunan Ece, sürekli yardıma muhtaç çok sayıda aile olduğunu ve aylık olarak yardım yapılması, bu ailelerin kardeş aile olarak tanınması gerektiğini söyledi.

Ece, "Burada 200 aileye yakın yetim, dul ve yoksul ihtiyar var. 200 aileye yakın dosyaları biz de var. Bir yardım geldiği zaman biz de birinci derece muhtaç olanlara öncelik veriyoruz. Tabi ki gelir kısıtlı olduğu için bazılarına 50-100 TL nakdi yardım olarak vermeye çalışıyoruz. Gerek halk içerisinde gerekse medya ve internet üzerinden sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Çünkü gerçekten çok ciddi anlamda yardıma muhtaç fakir aileler var. Bazıları bilmiyor. Hani bazıları diyor ki; 'Bu zamanda fakir mi kaldı?' Evet, gerçekten fakir var. Geçenlerde sosyal medyadan paylaştık. Dedik ki, eğer gerçekten ihtiyaç sahibi aile arıyorsanız, bize gelin onları size gösterelim. Midyat Umut Kervanı olarak Midyat'ta tespit ettiğimiz bayağı aile var. Biz; zenginlerden, duyarlı vatandaşlarımızdan, duyarlı Müslümanlardan şunu bekliyoruz; eğer gelir olmazsa biz bu ailelere yardım edemeyiz. Ancak belirli bir gelir gelecek ki biz de bu ailelere yardım edebilelim. Hatta biz şöyle diyoruz; eğer gerçekten bu fakir aileleri tanımak isteyen varsa gelsinler, Umut Kervanı'na müracaat etsinler. Biz de onları o ailelere götürelim. Bu aileleri kardeş aile olarak da tanıyabilirler. Her ay bu ailelere belirli bir miktar para, gıda, giyim ve benzeri yardımı kendileri onlara verebilirler. Mesela, biz bu ay bu aileye 500 TL civarında bir aylık erzak getirdik. Ancak bu malzemeler de bir ay yetecektir. Çünkü bu aile, 9 nüfuslu bir ailedir. Hali vakti yerinde olan bir vatandaş çıksa ve 'Ben şu aileye her ay 250 TL vereceğim' ya da 'Gıda olarak falan malzemeleri vereceğim' dese bu bizim de istediğimiz bir şey. Gelsinler onları böylesi ailelerle tanıştıralım, yardımlarını bizzat kendileri ulaştırsınlar." dedi.

"Allah Umut Kervanı'ndan razı olsun"

Yardımlarından dolayı Umut Kervan'ına minnettar olduğunu belirten 8 yetim çocuk annesi Müfide İbrahim, çalışanlarının olmadığını ifade ederek 8 çocukla hayata tutunmaya çalıştıklarını ve hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söyledi.

Evin büyük oğlu Nasrullah Abbad, "Biz ne istiyorsak Umut Kervanını arıyoruz ve getiriyorlar. Faturamızı yatırıyorlar, gaz getiriyorlar. Bize yardım ediyorlar. Teşekkür ederiz. Allah onlardan razı olsun, onlardan çok memnunuz." şeklinde konuştu.

a347dc1f4cf36fb82130.jpg

Bu haber toplam 5145 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA