• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardinde Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar temalı program düzenlendi
06 Aralık 2022 Salı 08:40

Mardin'de "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temalı program düzenlendi

Kasım ayının sahabe ayı olması dolayısıyla Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği Temsilciliği tarafından "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temalı etkinlik gerçekleştirildi.
Kasım ayının sahabe ayı olması dolayısıyla Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği Temsilciliği tarafından "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temalı etkinlik gerçekleştirildi.
 
Kızıltepe Özcan Yıldız İmam-Hatip Lisesi Konferans salonunda yapılan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Özlem Ajans  sanatçılarının Sahabe-i Kiram dönemine atfen seslendirdikleri ilahi ve ezgilerden sonra selamlama konuşması yapan Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği Temsilcisi Yusuf Oktay, Peygamber Sevdalılarının düzenlediği etkinliklerle amaçlarının gençlerin İslam'dan uzaklaştırıldığı bir dönemde Peygamber Efendimizin yüklediği misyonunun bir nur olduğunu ve bu nuru herkese ispatlamak olduğuna dikkat çekti.
 
"Her Müslüman Peygamber sevdalısı olmalıdır"
 
Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği Temsilcisi Yusuf Oktay
 
Oktay, her Müslümanın bir Peygamber sevdalısı olması gerektiğini belirterek, "Peygamber Sevdalıları derneği aynı zamanda Peygamber Sevdalıları Vakfının bir üyesidir. Onunla paralel olarak koordineli çalışır ve bu tür etkinliklere imza atar. Buradaki amacımız gençlerin İslamdan uzaklaştırılıp sapkın ideolojilerin pençesine düşürülmeye çalışıldığı bu günümüzde, Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın yüklediği misyonu söndürülemez bir güneş ve bir nur olduğunu herkese ispatlamaya çalışmaktır. Her Müslüman, Peygamber sevdalısı olmalıdır. Her sivil toplum kuruluşu da bu kuruma hizmet etmelidir." şeklinde dile getirdi.
 
"Sahabe efendilerimizin hayatı bizim için önemlidir"
 
Mardin İl Vaizi Mehmet Ali Varol
 
Selamla konuşmasından sonra Sahabe-i Kiramdan Hazreti Ubeyde Bin Cerrah hakkında konuşan Mardin İl Vaizi Mehmet Ali Varol, İslam'ın güneşini kıyamete kadar taşımada öncü olan muhacir ve Ensarn ayak izinde yürüyecek olanlar, mahrum gönüllere imanın güneşini taşıyacak olanlar olduğunu vurguladı.
 
İslam'ı ve Kur'an-ı Kerim'i anlamak için sahabe-i kiramın hayatlarını bilmek gerektiğini belirten Varol, "İslam'ın iyi bir şekilde anlaşılabilmesi adına Kur'an nasıl tatbik edilir? Bunu en güzel şekilde anlayabilmek adına sahabe efendilerimizin hayatını bilme zorunluluğumuz var. Çünkü onlar ilk vahyin muhatapları, her vahiy indiği zaman nakış nakış hayatında tatbik eden kutlu bir nesildi onlar. Dolayısıyla sahabe efendilerimiz anlaşılmadan Kur'an mükemmel bir şekilde anlaşılamaz. İslam gerektiği şekilde kavranamaz, Kur'an gerektiği şekilde hayat düsturu haline getirilemez. Onun için sahabe efendilerimizin hayatı bizim için önemlidir. Allah celle celaluhu, kelamını onların hayatına mest etmiş. Hazreti Ubeyde Bin Cerrah'ın hayatının da yine Kur'an ahlakı olan emniyet ve teslimiyette zirveye çıktığına şahit oluyoruz. Yüce Allah daima onları bize örneklik olarak sunmuştur.  Şüphesiz Ayet-i kerimede, 'imanda öncü olanlar, Kur'an'ı tatbikiyette öncü olanlar, mahrum coğrafyalara İslam'ın güneşini taşımada öncü olan Muhacir ve Ensar kıyamete kadar onların ayak izinde yürüyecek olanlar, mahrum gönüllere imanın güneşini taşıyacaklar'. Allah-u Teala onlardan razı olacak. Allah celle celâluhu onlar için altlarından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır. Çünkü onlar ashabı dost edindiler. Dolayısıyla kim kimi severse, kim kimi örnek alırsa kıyamet gününde de Allah'ın cennetlerinde de onlarla beraber olacak inşallah." şeklinde konuştu.
 
"En büyük kurtuluş sahabe ve İslam'ı yaşamadır"
 
Hazreti Ubeyde Bin Cerrah'ın hayatı hakkında konuşmalarına devam eden Varol, "En büyük kurtuluş sahabe ve İslam'ı yaşamadır. Allah celle celaluhu'ya itaat etmek en mükemmel şekilde kulluğunu rabbine bunu göstermededir. Bunun en büyük örneklerinden bir tanesi de Hazreti Ubeyde Bin Cerrahtır. Miladi 583'te dünyaya geliyor. Dünyaya geldiği vakit babası durumu iyi olduğundan dolayı onu en mükemmel şekilde yetiştirmenin gayreti içerisinde oluyor. Arap cahiliye toplumunun içerisinde az olan okuma yazmayı da evladına öğretiyor. Hazreti Ubeyde Bin Cerrah büyüdüğü zaman o cahiliye Arap toplumunun içinde bulunduğu o zifiri karanlığı görüyor. Zulmü en ince ayrıntısıyla hissediyor. Cahiliye döneminde bile istikametini bozmayan bir şahsiyetle karşı karşıyayız." şeklinde ifade etti.
 
Program dua ile sona erdi. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 128 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA