• Mardin41 °C
  • Diyarbakır40 °C
  • Batman43 °C
  • Şırnak41 °C
  • İstanbul34 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’de Glutensiz Kafe Fırın Açılıyor
21 Mayıs 2024 Salı 10:35

Mardin’de Glutensiz Kafe Fırın Açılıyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve sağlıklı beslenme alanında farklı bir çalışmaya daha imza attı.

Üniversite Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından “Sağlıklı Yaşamaya Bir Adim Daha Glutensiz Ürünler/Glutensiz Kafe Fırın” projesi hazırlandı.

Türkiye’de Bir İlk: Glutensiz Kafe Fırın

Üniversiteler arasında Türkiye’de bir ilk olan Glutensiz Ürünler Kafe Fırın, üniversite kampüsünde çölyak rahatsızlığı ve gluten duyarlılığı bulunan kişiler ile sağlıklı yaşam için glutensiz beslenmeyi tercih edeceklere hizmet verecek.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Dünya Bankası destekli Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan "Sağlıklı Yaşamaya Bir Adim Daha Glutensiz Ürünler/ Glutensiz Kafe Fırın” projesinin sözleşmesi Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Aykut Aniç tarafından imzalandı.

Glutensiz Ürünlere Erişmek Ucuz ve Kolay Olacak

Glütensiz beslenme zorunluluğu olanların en çok güçlük çektiği durum olan ihtiyaç duydukları glütensiz ürünlere erişme ve uygun maliyete alma sıkıntısı olduğunu belirten Rektör Prof. İbrahim Özcoşar, Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bu sıkıntıların ortadan kalkacağını söyledi.

Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesinin hazırladığı “Sağlıklı Yaşamaya Bir Adim Daha Glutensiz Ürünler/Glutensiz Kafe Fırın” projesi sonucunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları bünyesinde açılacak Glutensiz Ürünler Kafe Fırın ile glutensiz ürünlere erişmenin ucuz ve kolay hale geleceğini sözlerine ekledi.

whatsapp-image-2024-05-21-at-09.36.16-(1).jpeg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA