• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’de Fehim Adak Anma Programı Düzenlenecek
05 Şubat 2024 Pazartesi 10:48

Mardin’de Fehim Adak Anma Programı Düzenlenecek

Mardin başta olmak üzere bölge ve ülke genelinde gerçekleştirdiği hizmetlerle tanınan Fehim Adak vefatının yıldönümünde Mardin’de anılacak.

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Cihannüma tarafından düzenlenecek Mardin’in Değeri Fehim Adak’ı Anma Programı vefat yıldönümü olan 7 Şubat tarihinde Çarşamba akşamı saat 20.00’da Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde Rektörlük AKM’de gerçekleştirilecek.

Programda Kuran-ı Kerim Tilaveti, Fehim Adak’ı anlatan sinevizyon, her yönüyle Fehim Adak’ın konuşulacağı panel ve Serbest Kürsü, Hatıralar/Anlar/Anılar bölümü yer alacak.

Anma Programı Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Cihannüma İl Temsilcisi İmran Tekin ve Cihannüma Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Kurt’un açış konuşmalarıyla başlayacak.

Programda Fehim Adak Her Yönüyle Konuşulacak

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin Fehim Adak’ın siyasi yönünü, oğlu ve AK Parti Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak Fehim Adak’ın aile yönünü, Fehim Adak’ın yol arkadaşı Abdurezzak Sağlam dava arkadaşlığı yönünü, gençlik yıllarından itibaren Fehim Adak’la birlikte olan İsmail Düzgün de onun hizmet yönünü anlatacak.

Her Yönüyle Fehim Adak Panelinin moderatörlüğünü Eğitimci Yazar ve MEB Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Baki Öztürk yapacak.

Serbest Kürsü, Hatıralar/Anlar/Anılar bölümünde Fehim Adak ile ile ilgili tanıklıklar konuşulacak.

Fehim Adak başta olmak üzere, bir yıl önce gerçekleşen ve bütün milleti derinden sarsan depremde yitirdiğimiz canlarımız ile siyonist israil işgaline karşı mücadele eden ve şehit olan Gazzeli kardeşlerimiz için yapılacak dua ile Mardin’in Değeri Fehim Adak’ı Anma programı sona erecek.

Mardin’in Ortak Değeri Fehim Adak

Şehrin değerlerini/değerlilerini hatırlamanın ve anmanın vefanın bir gereği olduğunu anlatan Cihannüma Bölge Koordinatörü ve Mardin Artuklu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Bağış, Mardin olarak ortak değerimiz Fehim Adak’ın ömrü boyunca yaptıklarıyla şehre, bölgeye ve ülkeye değer kattığını söyledi.

Düzenleyecekleri anma programında Fehim Adak’ı anarken aynı zamanda onu her yönüyle anlayacaklarını da belirten Bağış, bütün Mardin halkını programa beklediklerini ifade etti.

1931 yılında Mardin’de dünyaya gelen Fehim Adak, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdikten sonra Mardin İI Bayındırlık Müdürlüğü, DSİ Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, DSİ Ankara Murakabe Müşavere Kurulu Üyeliği, Dört Dönem Mardin Milletvekilliği, Ticaret, Bayındırlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ve Devlet Bakanlıkları yaptı. Adak, kanser ve kalp yetmezliği tedavisi görürken 7 Şubat 2016 günü Ankara'da vefat etti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA