• Mardin41 °C
  • Diyarbakır40 °C
  • Batman43 °C
  • Şırnak41 °C
  • İstanbul34 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardinde dikkat çeken sergi: Kadınlar kabuk değiştiriyor!
22 Mayıs 2024 Çarşamba 09:11

Mardin'de dikkat çeken sergi: Kadınlar kabuk değiştiriyor!

Mardin'de sanatçı Ali Osman Yanak'ın "Jin kadın" temalı sergisi sanatseverlerin beğenisini kazanıyor. Yanak, sergisi ile kadınların hayatları boyunca yaşadıkları mutlulukları, üzüntüleri ve kabuk değiştirmelerini ele aldığını söyledi.

Mardin'de bu yıl 6’ncısı düzenlenen Mardin Bienali'ne alternatif olarak ortaya çıkan sanatçılar sergileri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Mardin ve farklı kentlerden gelen sanatçılar, bienalin aksine çalışmalarını Kürtçe, Arapça ve Süryanice dillerinde de tanıtıyor. Sergiye katılan sanatçılar arasında yer alan Sanatçı Ali Osman Yanak, "Jin/Kadın" temalı sergisi ile resimleri sanatseverlerin beğenisine sunuyor. "Ali Osman Yanak, sergisini "Varoluş Sebebi... Yenilenirken kabuk atıyor. Hep bir umut, ta ki çatlaklar belirleyene dek" sözleriyle anlatıyor.

Birinci Cadde üzerinde bulunan Üçyol mevkiinde tarihi bir binada eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunan Yanak, sergiyi gezmeye gelenlere tek tek eserlerini anlatmaya çalışıyor.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğan Ali Osman Yanak, Adıyamam Güzel Sanatlar Lisesi, ardından da Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesin'den mezun. Mezuniyetinin ardından Yüksek Lisansı eğitimini de İstanbul'da tamamladı. Şu anda kendine ait atölyesinde çalışmalarını sürdüren Yanak, ortaya sunduğu eserleri ile sanata ve sanatseverlere dolu dolu bir sergi sunuyor.

Sergi hakkında bilgi veren Yanak, ana temasıının kadın olduğunu ve kadınların hayatları boyunca yaşadıkları mutlulukları, üzüntüleri ve kabuk değiştirmelerini ele aldığını belirtti.

Bienalle eş zamanlı olarak sergi açtığını ifade eden Yanak; " Bienal ile eş zamanlı olarak sergimizi açtık. Bienal için gelen misafirler bizim gibi alternatif sergi düzenleyen sanatçılarla bir araya gelme fırsatı oluyor" dedi.

Mardin'de ilk defa sergi açtığını ve bundan dolayı mutlu olduğunu belirten Yanak;' Mardin'de sergi açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çok olumlu tepkiler aldım ve bu beni motive etti. İnşallah tekrardan Mardin'de sergi açmayı planlıyorum" dedi.

5-001.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA