• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’de bir ayda 22 bin çocuk buz pistiyle mutlu oldu
17 Şubat 2020 Pazartesi 11:03

Mardin’de bir ayda 22 bin çocuk buz pistiyle mutlu oldu

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncü kez kurulan buz pistiyle bir ay içerisinde 22 bin çocuk mutlu oldu.

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından, öğrenciler için yarıyıl hediyesi olarak Okay Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonunda üçüncü kez kurduğu buz pisti yoğun katılımla son buldu. Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerindeki sınır bölgeleri yaşayan öğrenciler, şehit çocukları, engelli çocukları başta olmak üzere bir ay içerisinde yaklaşık 22 bin çocuk buz pistinden faydalanarak unutulmaz dakikalar yaşadı. Buz pistine gelen çocuklar alanında uzman eğitmenlerin gözetimi ve eğitimleriyle hem eğlenceli hem de buz paten yaparak tecrübe sahibi oldu.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, buz pistini Mardin’e getirmenin mutluluğunu öğrenci ve çocuklarla birlikte yaşadıklarını belirtti.

Mardinlilerin desteğiyle önemli proje ve çalışmalara imza attıklarını ifade eden Yaman, “ Çocuk Gülerse Şehir Güler sloganıyla Mardin’de çocuklarımıza yönelik başlattığımız çalışmalarımızdan bir tanesini kazasız, belasız ve mutlu bir şekilde bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yarıyıl tatili için öğrencilerimize üçüncü kez kurduğumuz buz pisti, bir ay boyunca hizmet etti. Bir ay içerisinde Kızıltepe ve Nusaybin’in sınır bölgelerinde yaşayan öğrencilerimiz, şehit çocukları, engelli çocuklarımız başta olmak üzere yaklaşık 22 bin çocuğumuz faydalanarak unutulmaz anlar yaşadı” dedi.

Belediyenin görevinin sadece alt yapı, yol ve park yapmak olmadığını kaydeden Yaman, şunları aktardı: “Büyükşehir Belediyesinin bütçesini vatandaşlarımıza ve hemşehrilerimize aktarıyoruz. Bunun için hemşehrilerimizden gelen talep ve istekleri yerine getirmeye çalışarak yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Sosyal kültürel etkinlikler, kışın buz pisti yazın havuz, kodlamardin, çocuk oyun evleri, gençlik merkezi çalışmaları, kadınlar için mesleki kurslar gibi birçok alanda çalışıyoruz. Hemşehrilerimizden gelen talep ve istekler doğrultusunda projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” 

frht7843.jpg

frht7848.jpg

KAYNAK: MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 

Bu haber toplam 2725 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA