• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’de afet ve acil durumlar için toplanma alanları belirlendi
03 Kasım 2019 Pazar 16:34

Mardin’de afet ve acil durumlar için toplanma alanları belirlendi

Mardin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), afetlere hazırlık yılı kapsamında, acil durumlar için il genelinde toplanma ve geçici barınma alanları belirledi.

AFAD tarafından hayata geçirilen ve toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan "Afetlere Hazırlık Yılı" projesi devam ediyor.

Bir yıl boyunca her ay bir başka konunun işlendiği projenin ekim ayı teması ise "Toplanma Alanı" olarak belirlendi.

Afet ve acil durumlar sonrasında halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlara odaklanan tema ile ilgili detaylara AFAD'ın resmi sitesinden ya da "www.hazirol.gov.tr" adreslerinden ulaşılabilecek.

Vatandaşlar ayrıca afetlerle ilgili en güncel bilgiler için AFAD'ın sosyal medya hesaplarını da takip edilebilir.

Afet ve acil durum toplanma alanlarının yerleri, 7 kritere göre bulunduğu ilgili belediyeler tarafından belirleniyor.

Toplanma alanlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz

Vatandaşlar, barınma ya da tahliye alanlarından farklı tespit ölçütlerine sahip toplanma alanlarını, e-Devlet üzerinden hızlı ve kolay öğrenebilir.

Bu alanlar, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki 81 ilin İl Afet Müdahale Planında belirtiliyor. Toplanma alanını öğrenmek isteyen vatandaşlar, daha önce kurumlara başvuruyordu. AFAD'ın, afet ve acil durum toplanma alanlarını e-Devlet'e taşımasıyla birlikte, vatandaşlar bu bilgiye anında ulaşabiliyor.

Belirlenen alanlara tabela asıldı

Mardin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) de afetlere hazırlık yılı kapsamında, acil durumlar için il genelinde toplanma ve geçici barınma alanları belirledi. Belirlenen alanlara belediye ekipleri tarafından tabelalar yerleştirildi.

Türkiye genelinde 15 bin 984 acil toplanma alanı bulunurken, Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Meydanı da acil toplanma alanı olarak belirlendi.

“Afetlere karşı dirençli

Mardin Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Davut Esen, yaptığı açıklamada, 2019 yılının “Afetlere Hazırlık Yılı” olarak ilan edildiğini ve her ay farklı tama belirlenerek çalışmalar yapıldığını aktardı.

Temmuz ayında bu yana farklı etkinlikler yaptıklarını kaydeden Esen, ekim ayı temasının ise "Toplanma Alanı" olarak belirlendi ve bu konuda Mardin’de toplanma alanları belirlenerek tabela asıldığını söyledi.

Vatandaşları afetlere karşı dirençli bir hale getirmek için çeşitli aktiveler yaparak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Esen,   toplumda temel afet bilinci farkındalığı oluşturmak için faaliyetlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haber toplam 227 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA