• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’de 250 bin öğrenci karnesiz ilk ara tatile girdi
18 Kasım 2019 Pazartesi 11:57

Mardin’de 250 bin öğrenci karnesiz ilk ara tatile girdi

Mardin’de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 250 bin öğrenci, karnesiz ilk ara tatile girdi. Eğitimciler; öğrenci ve velileri, yapılacak etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

Mardin merkez ve ilçelerinde yaklaşık 250 bin öğrenci, karnesiz ilk ara tatile girdi. Yeni takvime göre, ilk dönem 17 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, 20-31 Ocak tarihleri arasında yarıyıl tatili yapacak. 3 Şubat'ta başlayacak 2. dönemin ara tatili ise 6-10 Nisan arasında. Okullar 19 Haziran 2020'de kapanacak.

Öğrenciler için 180 etkinlik belirledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ara tatilde öğrencilere yönelik “18-22 Kasım 2019 Ara Tatil Etkinlik Programı” hazırladı. 180'e yakın etkinlik çeşidi belirleyen MEB, bunları internet sitesinde topladı.

Programda, "gezi", "sağlık, doğa ve çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "okuryazarlık", "sanatsal faaliyetler", "sportif faaliyetler", "araştırma ve gözlem", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "bilim", "yardımlaşma", "kariyer planlama" ve "aile günü" olmak üzere 16 ana başlık yer alıyor.

Öğrenci ve velilerin illerde yapılacak etkinliklerin bilgisine ulaşabilmeleri amacıyla "aratatil.meb.gov.tr" sitesi de hazırlandı. Bu siteye giren veliler, 5 gün boyunca yapılacak ara tatil etkinliklerini görebilecek.

Etkinliklere katılım çağrısı

Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sattam Aydın,  öğrencileri ve velileri yapılacak etkinliklere katılmaları yönünde çağrısında bulundu.

Eğitimci Aydın, “Ülkemizde ilk defa karnesiz ara tatil düzenlemesi yapıldı. Biz bunu, çocukların gerçek hayatta eğitimlerine devam etmelerine fırsat verme olarak görüyoruz ve destekliyoruz. İnşallah bu 9 günlük ara tatil, velilerimiz en güzel şekilde değerlendirirler. Oyun, gezi, doğa yürüyüşü, hayvan sevgisi gibi güzel etkinliklere katılım gösterirler. Öğrencilerimiz de üzerlerinde biriktirmiş oldukları yorgunluğu atmaları için bir şans olarak görüyoruz. İnşallah öğrencilerimiz, ara tatilden sonra daha hazır, daha istekli ve daha verimli yeni dönem geçirirler. Velilerimiz, bakanlığımız yayınlamış olduğu etkinliklere katılım sağlarlar.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 

Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA