• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’de 243 bin fidan toprakla buluştu
12 Kasım 2019 Salı 09:27

Mardin’de 243 bin fidan toprakla buluştu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Geleceğe Nefes Ol seferberliği kapsamında, düzenlenen fidan dikim programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım'da, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin’de düzenlenen fidan dikim etkinliği Artuklu Üniversitesi Kampüsünde Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın katılımıyla gerçekleşti.

Programa, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Artuklu Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar,  Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı,AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, daire başkanları, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, 11 Kasım’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmesiyle Mardin’de 40 farklı noktada 243 bin fidanın toprakla buluşturduklarını belirtti.

Etkinliğin bir bayram havasında gerçekleştiğini belirten Yaman, şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde tarım bakanlığımız tarafından bundan sonra her 11 Kasımda 11 milyon üzerinde ağaç dikme faaliyeti başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız 11 Kasım’ı milli ağaçlandırma günü ilan etti. İnşallah bundan sonra bu birincisini yaptığımız 11 Kasım sürdürülecek. Mardin’de 40 lokasyonda 243 bin ağaç dikiyoruz. Böylece Türkiye’nin daha yeşil olmasında Mardin’de olarak katkıda bulunuyoruz. Merkezdeki lokasyonumuz Bayram havasında. Bu sene üniversitenin bahçesinde yapıyoruz. İnşallah bundan sonra farklı yerlerde yaparak bu farkındalığı oluşturacağız. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, tarım bakanımız ve katılan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Mardin ve ülkemiz daha yeşil olacak” Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman ve beraberindekiler, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

jpeg-(12).jpg

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA