• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin Valisi Demirtaş’tan Midyata Ziyaret
27 Temmuz 2020 Pazartesi 07:26

Mardin Valisi Demirtaş’tan Midyat'a Ziyaret

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş, ilçe ziyaretleri kapsamında Midyat ve Kızıltepe ilçelerinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Sorunların yerinde tespiti ve çözümü ile çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla başlattığı ilçe ziyaretlerine Midyat ilçesiyle devam eden Vali Mahmut Demirtaş’ı, Kaymakam Tekin Dündar, Kamu Kurum yöneticileri ve ilçe temsilcileri karşıladı.

Midyat Kaymakamlığında incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, Kaymakam Dündar’dan ilçenin sağlık, eğitim, güvenlik gibi genel konular ve ilçe için planlanan yatırımlar hakkında brifing aldı.

Kaymakamlıkta gerçekleştirilen incelemelerin ardından Vali Demirtaş, yapımları süren Spor Kompleksi ve Kütüphane çalışmalarını inceleyerek yetkililerinden bilgi aldı.

Daha sonra Midyat turizmi için can damarı olan tarihi Konukevini de ziyaret eden Demirtaş, Kaymakam Dündar’dan Konukevi hakkında bilgi alırken, Tasarım ve Uygulama Merkezini gezerek öğrencilerle sohbet etti.

İlçe merkezindeki esnafı ziyaret eden Demirtaş, ziyaret ettiği esnafla sohbet edip vatandaşların da istek ve taleplerini dinledikten sonra Midyat’ın su ihtiyacını karşılayan Beyazsu isale hattında incelemede bulundu.

Ziyaretleri kapsamında Kültür Evinde de incelemede bulunan Vali Demirtaş, ardından Garnizon Komutanlığını ziyaret ederek ilçenin asayiş ve güvenlik konuları hakkında bilgi aldı.

Son olarak Mor Hobil-Mor Abrohom Manastırını ziyaret eden Demirtaş, daha sonra ilçenin istihdam ve ekonomisine katkı sağlayan katori taşı işletmesi ve çorap fabrikasında da incelemede bulunup işletmeler hakkında yetkililerinden bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Vali Demirtaş ziyaret sonrası sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Mardin'imizin güzide ilçesi Midyat'a yapmış olduğumuz ziyarette değerli mesai arkadaşlarım ile bir araya gelerek ilçemiz hakkında bilgiler aldık. Tarihi taş konakları, camileri, kiliseleri ve özgün mimarisiyle meşhur ilçemiz Midyat'ı ziyaretimizde bizleri ağırlayan başta Midyat Kaymakamı Tekin Dündar'a, diğer kurum yöneticilerine ve Midyatlı hemşerilerime misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı.

Vali Demirtaş, Kızıltepe’de yapılacak millet bahçesi alanında incelemelerde bulundu

Vali Demirtaş, vatandaşları kaliteli yaşam standartlarına kavuşturmak için Büyükşehir Belediyesi yetkileri ile gerçekleştirdiği toplantıların ardından Büyükşehir tarafından Kızıltepe İlçesinde  yapılan çalışmaları ve planlanan projeleri yerinde inceledi.

Mardin’in en ücra köşesine kadar hizmet ulaştırmanın gayreti içerisinde çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve beraberindekilerle Kızıltepe Millet Bahçesi projesinin sınırları ve ne kadar alanı kapsayacağı hakkında yetkililerden bilgiler alarak arazide incelemede bulundu.

Arazide incelemede bulunduktan sonra Kızıltepe Sebze Haline geçen Vali Demirtaş, esnafları tek tek gezerek bir süre sohbet edip sorun ve taleplerini dinledi.

Demirtaş, ardından daha yeşil bir şehir için 2 bin metrekare üzerine Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve mevsimsel fidan ile bitki üretimi gerçekleştirilen fidanlıkta incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı. (İLKHA)

075265104b074fdbdba2.jpg

0f4e7c85f30b9354fe04.jpg

1ceb12f7b907f5d2fb91.jpg

d65a1dff4f16160c547f.jpg

57f19bdfeb62b9002eba.jpg

43459795423aa7abce6a.jpg

da35fc0939a379eba0f0.jpg

Bu haber toplam 4267 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA