• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin Valisi Demirtaşın ilçe ziyaretleri sürüyor
11 Ocak 2021 Pazartesi 10:37

Mardin Valisi Demirtaş'ın ilçe ziyaretleri sürüyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, ilçe ziyaretleri kapsamında Yeşilli, Ömerli ve Midyat'ta hayata geçirilecek yatırım ve projeleri yerinde inceledi.
Kentin farklı noktalarında devam eden çalışmaları inceleyip denetleyen Vali Demirtaş, bir yandan da ilçeleri ziyaret edip sorunları ve talepleri yerinde dinliyor.
 
Yeşilli Yeşilvadi Deresi projesi
 
Yeşilli ilçesinde beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cebrail Aslan ile doğa turizmine kazandırılması hedeflenen Yeşilvadi Deresinde incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.
 
Vali Demirtaş, ziyaret ettiği Ömerli ilçesinde lavanta fidelerini toprakla buluşturup can suyu verdi
 
Yeşilli ilçesinde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Ömerli ilçesine geçen Vali Demirtaş, “Bir Dünya Üreten Kadın Projesi” kapsamında 17 dekar alan üzerinde 15 lavanta bahçesi oluşturulacak arazide lavanta fidelerini toprakla buluşturarak can suyu verdi.
 
Vali Demirtaş, daha sonra çevre düzenleme çalışmalarının sürdürüldüğü ilçe stadyumu ile halı sahada incelemelerde bulundu.
 
Yapılması planlanan Kapalı Pazar Yeri, Sanayi Sitesi ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi için öngörülen alanlarda incelemelerini sürdüren Vali Demirtaş, devam eden yeni yol açma çalışmalarını da yerinde inceleyerek Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ’dan bilgi aldı.
 
Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan esnafları işyerlerinde ziyaret eden Demirtaş, bereketli kazançlar diledikten sonra Ömerli ilçesindeki incelemelerini tamamlayarak ilçeden ayrıldı.
 
OSB arazisinde incelemeler yapıldı
 
Ömerli ilçesinin ardından Midyat ilçesini ziyaret eden Vali Demirtaş, Kaymakam Tekin Dundar, Belediye Başkanı Veysi Şahin ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal tarafından karşılandı.
 
İncelemelerine kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi arazisinde başlayan Vali Demirtaş, Midyat Kuyumcular ve Giyimciler çarşı merkezinde yapılması planlanan Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.
 
Daha sonra Midyat ilçesine yapılması planlanan Kapalı Pazar yeri ile Çok Amaçlı Kültür Merkezi için incelemeler yapan Demirtaş, il genelinde başlatılan yeşillendirme çalışması kapsamında Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Orta Refüjdeki fidan dikimi etkinliğine katılarak fidan dikimi gerçekleştirdi.
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından Midyat ilçesine kazandırılan 10 bin metrekare üzerinde kurulu Midyat Kent Park’ında da incelemelerde bulunan Demirtaş, ilçelerdeki talepleri dinledikten sonra aktarılan sorunların çözümüne ilişkin gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 2313 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA