• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin STKlar: Gazze’deki mücahitlerin direnişleri sayesinde siyonistler kendi planlarında asla başarı elde edemeyeceklerdir  https://ilkha.com
13 Nisan 2024 Cumartesi 12:51

Mardin STK'lar: Gazze’deki mücahitlerin direnişleri sayesinde siyonistler kendi planlarında asla başarı elde edemeyeceklerdir https://ilkha.com

Mardin’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları bayramda dahi katliamlarına devam eden siyonist işgal rejiminin, Gazzeli Müslümanların direnişi ve sabırlarıyla asla emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.
Mardin’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları bayramda dahi katliamlarına devam eden siyonist işgal rejiminin, Gazzeli Müslümanların direnişi ve sabırlarıyla asla emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.
 
İşgal rejimi tarafından katledilen HAMAS Lideri İsmail Heniyye'nin ailesi ve Gazze şehitleri için düzenlenen basın açıklamasına katılan STK’lar duygularını İLKHA'ya paylaştı.
 
7 Ekim’den beri vahşice katliamlarına devam eden siyonistlerin yüce Allah’ın yardımıyla ve Gazze’deki Müslümanların direnişleriyle emperyalistlerin hedeflerine asla ulaşamayacaklarını vurguladı.
 
"siyonizmin ve emperyalizmin bütün zulümlerini meşru gören bu barbarca işgalci bakışı karşısında İslam ümmetinin bir an önce uyanması lazım"
 
HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, "30 bini aşan Filistinli Müslümanların şahadeti tüm İslam ümmetini ciddi anlamda harekete geçirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Diller, dinler, medeniyetler şehri Mardin’den Filistinli kardeşlerimize Mescid-i Aksa‘ya olan desteğimizi burada sunmak için toplanmış bulunuyoruz. Burada İsrail’i, Amerika’yı telkin ettik. Türkiye’nin en son ticaret için almış olduğu kararın geç de olsa güzel olduğunu ama yeterli olmadığını belirtiyoruz. 30 bini aşan kardeşimizin şahadeti, 70 bini aşan kardeşimizin yaralı olması ve milyonu aşan bir kardeşlerimizin yerlerinden edilmesinin bir imamın hutbede bundan sonra denilebilecek bir şeyin olmadığını eğer ümmet 30 bin şehidin ardında, 70 bin yaralının ardında milyonu aşan sayının ardında uyanış yoksa burada ciddi olarak kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Bu vesileyle buradan bütün yetkili mercilere, ehli vicdan sahibi insanlara bütün Müslümanlara ciddi ciddi başımızı 2 elimizin arasına alıp düşünmemiz lazım. Siyonizm’in ve Emperyalizmin bütün zulümleri meşru gören bu barbarca işgalci bakışı karşısında İslam ümmetinin bir an önce uyanması lazım. Bugün dünya hâkimiyeti peşinde koşan emperyalist Siyonistlerin yarın bu belâdan musibetin Hem İslam coğrafyasının her tarafına yayma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla bir an evvel tedbirimizi alacak ve gerekirse sosyal, siyasi, askeri, ekonomik her alanda atmamız gereken adımları bir gün dahi gecikmeden atmalı ve Kudüs’ümüzün ve İslami değerlerin kurtuluşu için elimizden geleni yapmalıyız." şeklinde ifade etti.
 
Filistin ve Mescid-i Aksa için yapılan gösteri ve protestolar orada bulunan Müslümanlara moral ve motive verdiklerini belirten Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı Dr. Huzeyfe El Hatip, "Bugün Mardin STK’ları tarafında Gazze için basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazı düzenledi. Özelde Mardin’de genelde Türkiye’de elhamdülillah her zamanki gibi Filistin yanında duruyor ve mücahitlere direnişe HAMAS'a Kassam’a destek veriyor. Ancak bu faaliyetler arttırılması ve daha çok daha kaliteli daha güzel bir şekilde yapmasını temenni ediyoruz. Çünkü Filistin’deki kardeşlerimiz bu tür faaliyetleri görünce daha çok motive oluyor, direniyor ve daha çok sabret diyorlar. Allah’ın izniyle zafer çok yakın olacak. Bu şehitlerin kanı hiçbir zaman zayi olmayacak." ifadelerini aktardı.
 
"Üzerinde durmamız gereken en önemli nokta İsmail Heniyye’nin o cesurca tavrı olması gerekiyor"
 
HAMAS Lideri İsmail Heniyye’nin cesurca tavrına değinen Mardin Peygamber Sevdalıları Başkan Yardımcısı Mücahit Önen, "Ekim Aksa Tufanı’nın başladığı günlerden bu yana ilk günlerde yine basına vermiş olduğumuz demeçlerde bizler bu savaşın kısa sürmeyeceğini ve orada 100 binlerce kardeşimizin şehit olacağına ifade etmiştik. Halen bu katliamlar devam ediyor. Bugün toplanma sebebimiz özellikle Gazze cihadın liderlerinden olan İsmail Heniyye’nin 3 oğlunun şehit olması ve aile fertlerinin şehit olması için toplandık. Üzerinde durmamız gereken en önemli nokta İsmail Heniyye’nin o cesurca tavrı olması gerekiyor. Liderlik bu şekildedir liderlik bu şekilde ifade edilir. Davayı asla bırakmadan, İslam’ı bırakmadan cihadı bırakmadan dimdik ayakta durmak ve zalimlere karşı yine cihada devam etmek ve bu liderliğin gereğidir. Allah’ın Resulü Aleyhisselam’ın tavrı gibidir. Huneyn Savaşında Peygamber Efendimiz Aleyhisselam ordusunun dağıldığı anda atıyla düşmanın üzerine yürüyüp ben Muhammed’im, Abdullah’ın oğluyum, Allah’ın Peygamberiyim bunda şüphe yok diye 20 bin insan arasına dalacak kadar cesur bir insandı." şeklinde ifade etti.
 
Önen, "Allah’a şükürler olsun ki 21’inci yüzyılda bugün mümin kardeşlerimizden aynı şekilde cesur olanlar Bedir ashabı gibi cesur olan kardeşlerimiz var. Bu konuda her zaman dediğimiz gibi Peygamber Sevdalıları olarak kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. Olmaya da devam edeceğiz inşallah." ifadelerini aktardı.
 
Mardin STK Platformu Sözcüsü Necmettin Başboğa ise, "Kadim şehrimiz Mardin’den hamdolsun bugün bayramın üçüncü günü Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz ve dünyadaki mazlumlar için burada gıyabi cenaze namazı kıldık. Mardin STK platformu olarak hem cenaze namazını hem basın açıklamamızı ve duamızla onlarla birlikte olduğumuzu ırkçı emperyalist Siyonist İsrail’in planları ve planladıkları asla başaramayacaklarını kadim şehir Mardin’den haykırıyoruz. Allah’ın izni ve inayetiyle bütün ümmeti Muhammedî Gazze’deki kardeşlerimizin direnişi sayesinde uyanışa kavuştu. Bu uyanış dalga dalga bütün dünyaya yayılıyor." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA