• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin Kızıltepede 124.680 m² tarla icradan satılıktır
14 Ocak 2022 Cuma 10:35

Mardin Kızıltepe'de 124.680 m² tarla icradan satılıktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre, Mardin Kızıltepe'de 124.680 m² tarla icradan satılıktır.
Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre, Mardin Kızıltepe'de 124.680 m² tarla icradan satılıktır.
 
Mardin ili, Kızıltepe İlçesi, Bağrıbütün mahallesi, 101 ada, 4 nolu parsel 124.680,84 m2 susuz tarla niteliğinde taşınmaz olup 1/40 hissesi (hisseye karşılık gelen alan=3117,02 m2) olduğu tespit edilmiştir. Toplulaştırma sonucu 152 nolu parselin 101 ada, 4 nolu parsele tahsis edildiği tespit edilmiştir. Dava konusu taşınmaz killi tınlı toprak yapısındadır. Toprak derinliği ve geçirgenliği orta düzeydedir. Sulu mutlak tarım arazisidir. Yörenin iklimi, ekolojisi, fiyat politikalarının etkisi ile tarla tarımı yapılmaktadır. Bu özellikler taşınmazın değerini olumlu etkilemektedir. İlimizde daha önceki yıllarda Nadas Alanlarının Daraltılması Projesi uygulandığından dönüşümlü olarak her yıl ekim yapılıp 2. ürün mısır tarımı da yapılmaktadır. Dava konusu taşınmazın değeri Net Zirai Gelir Yöntemi uygulanarak bulunmuştur. Tarım arazilerinin değeri saptanırken Kamulaştırma yasasının 11. maddesinin f bendine göre mevki ve şartlara göre olduğu gibi kullanılması halinde getireceği net gelir esas alınır denilmektedir. Arazinin tüm özellikleri ve yöre çiftçisinin genel ekim alışkanlıkları göz önüne alınarak buğday+pamuk+ikinci ürün mısır ürünleri münavebe ürünleri olarak saptanmıştır. Üç ürünün münavebe ekimi sonucunda dava konusu taşınmazın değeri pamuk ve mısır için 2020, buğday için de 2020 yılı fiyatlarına göre hesaplanmıştır.2020 yılı için dekara üretim giderleri ve ürün fiyatları esas alınmıştır. Ürün fiyatları buğday için T.M.O hububat destekleme alım fiyatları; buğday ve mısır için serbest piyasa Kızıltepe borsası ve Çükobirlik ürün giderleri için Serbest piyasa ile Tarım İl Müdürlüğü istatistikleri temel alınmıştır. İlimiz Kızıltepe ilçesinde suluda yapılan tarımda buğday +pamuk+ikinci ürün mısır ürünleri münavebe ürünleri olarak saptanmıştır. Bu nedenle hakim ürünün üretim masrafları ve gayri safi giderleri ayrı ayrı hesaplanarak ürünün ortalaması alınmıştır.
 
Detaylı bilgi için tıklayınız...
 
Bu haber toplam 246 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA