• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin Kalkınma Platformu Çalışmalarına Başladı
24 Ocak 2023 Salı 16:30

Mardin Kalkınma Platformu Çalışmalarına Başladı

Mardin’e ilişkin sorunları tespit etmek ve bunların çözümüne yönelik faaliyetlerde bulunmak amacıyla ilgili kurumların katılımıyla Mardin Kalkınma Platformu (MARKAP) oluşturuldu.

 Mardin Kalkınma Platformu Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin OSB, Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği, Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği, Dicle Un Sanayicileri Derneği, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, Kızıltepe Ticaret Borsası, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası ve DİKA kurumlarının katılımıyla hayata geçirildi.

Mardin Kalkınma Platformu (MARKAP), Mardin Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde ilk değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Mardin Artuklu Üniversitesinden Kamu, Özel ve Karma Sektör İşbirliği Koordinatörü İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci ve İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erhan Polat, Mardin OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulnasır Duyan ile Yönetim Kurul Üyeleri Şükrü Karaboğa ve Salim İlhan, Mardin OSB Müdürü Remzi Fırtına, Mardin Bulgur Sanayicileri Dernek Başkanı Faysal Sun, Mardin Tekstil Sanayicileri Dernek Başkanı Ahmet Azun, Dicle Un Sanayicileri Dernek Başkanı Veysi Duyan, Kızıltepe Ticaret Borsası, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Ramazanoğlu, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, Genel Sekreteri Çetin Sasa, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası, Nusaybin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Aktaş, Genel Sekreteri Abdullah Dal, Akreditasyon Sorumlusu Ercan Çelik ve DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı katıldı.

Toplantıda  Mardin Kalkınma Platformunun kurumsal altyapısının oluşturulması, toplantı ve çalışma takvimi, MARKAP Mardin sorun ve çözüm dosyasının müzakeresi ve yeni dönem faaliyetleri görüşüldü.

Platform Üyeleri Vali Demirtaş’ı Ziyaret Etti

Mardin Kalkınma Platformu üyeleri toplantı sonrası Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiler.

Mardin’in MARKAP türü oluşumlara ihtiyacının olduğunu belirten Mardin Valisi Mahmut Demirtaş,  Mardin’in sorunlarına yönelik çözümler için farklı tarafların ‘Mardin’ ortak paydasında bir araya gelerek faaliyetler icra etmesinin önemine değindi.

 Vali Demirtaş, Mardin Kalkınma Platformunun oluşturulması nedeniyle üyeleri tebrik etti ve başarılar diledi. Val, Demirtaş, toplantılara iştirak edeceğini ve gerekli desteği sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Mardin Kalkınma Platformunun bir sonraki çalışma toplantısı Mardin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılacak.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA