• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Mardin ekibi göçük altından 4 kişilik aileyi çıkardı
26 Ocak 2020 Pazar 11:15

​Mardin ekibi göçük altından 4 kişilik aileyi çıkardı

Elazığ'daki deprem bölgesine yardıma giden MBB ekipleri, gece boyunca süren çalışmalarda 4 kişilik aileyi enkaz altından çıkartı. Anne ve bir çocuk yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, baba ve bir çocuğun öldüğü belirlendi.

Elâzığ'da merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgede arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Deprem sonrası enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı her geçen dakika artıyor. Bu sabah saatlerinde bir kadın vatandaşımız arama kurtarma ekiplerinin büyük çabasıyla enkaz altından kurtarıldı.

Depremden 5 saat sonra 12 yaşındaki bir çocuk enkaz altından çıkarılmış, ayrıca gece saatlerinde hamile bir kadın daha enkaz altından çıkarılmıştı.

Elâzığ şehir merkezinde hâlihazırda 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD ve UMKE başta olmak üzere ekiplerin arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Çöken binalarda yapılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında 43 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Deprem bölgesine yardıma giden Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, göçük altından 4 kişilik aileyi çıkartmayı başardı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi bağlı itfaiye amiri Davut Aslan, enkaz altından anne ve çocuğunu sağ olarak çıkartmayı başardı. Ancak enkaz altından çıkartılan aynı aileden baba ile oğul ise hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.

Bu haber toplam 3422 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA