• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin Artukluda 875 m² 3 katlı bina icradan satılıktır
29 Haziran 2022 Çarşamba 10:37

Mardin Artuklu'da 875 m² 3 katlı bina icradan satılıktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre, Mardin Artuklu'da 875 m² 3 katlı bina icradan satılıktır.
Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre, Mardin Artuklu'da 875 m² 3 katlı bina icradan satılıktır.
 
Mardin İl, Artuklu İlçe, 139 Ada, 9 Parsel, GÜL Mahalle, 3 katlı Kargir Bina sayılı taşınmaz; Yapı 3 yönden bitişik orta parselde yer almakta olup 1 cephesi açıktır. 3 katlı geniş bir alanı kaplayan binanın bir kısmı boş ve bakımsız durumda olduğu tespit edilmiştir. Bina dörtgen formlu parselin tamamına oturmakta olup doğu ve batı cepheleri arasında kot farkı bulunduğundan yapı eğimine göre kademeli olarak inşa edilmiştir. Zemin katta giriş güney cephesinde en düşük yol kotu olan Hoşgeldin sokaktan yapılmaktadır. Katlar arasında boyut, mekan düzeni ve cephe tasarımında belirgin bir şekilde uyumsuzluk olduğu görülmektedir. Söz konusu binada dönem içerisinde yapılan eklenti ve bölmelerle plan şeması ve cephelerinde değişiklik oluşmuş olup bina genel olarak özgünlüğünü korumaktadır. Binanın geleneksel Mardin evlerinin niteliklerini taşıdığı tespit edilmiştir. Yapı elektrik ve su tesisatlıdır. Parsel üzerinde bulunan yapının 3 katlı olduğu ve parselin tamamının kullanılması sebebiyle toplam kapalı alan 875 m² olduğu tespit edilmiştir.
 
Arkeolog bilirkişi tarafından; Yapının Mardin Kent Sit Alanı içerisinde yer almakta olup doğubatı doğrultusunda uzanmaktadır. Ana cephesi güneye bakmaktadır.3 katlı kargir yapı, kesme ve moloz taştan inşa edilmiştir. Parsel içerisinde Ayn Tokmak Çeşmesi bulunmakta olup söz konusu çeşme Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 21/09/1979 tarih ve A-1933 sayılı kararı ile tescil edilmiştir. Kültür veve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 31/05/2011 tarih ve 3944 sayılı kararı ile Mardin Kentsel Sit alanında 1. Grup yapı olarak belirlenmiştir. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun 13 ve 14. maddeleri gereğince yürütülen işlemlere ilişkin yönergeye göre "tescili, özel mülkiyete ait yapıların satışına dair herhangi bir engel görülmemiştir. Ancak Tescilli yapıya yapılacak her türlü müdahale için Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Korulundan onay alınması gerekmektedir.
 
Detaylı bilgi için tıklayınız...
 
Bu haber toplam 227 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA