• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin Artuklu Üniversitesi “Yenilenebilir Enerji Çalıştayı” düzenliyor
12 Ocak 2021 Salı 12:11

Mardin Artuklu Üniversitesi “Yenilenebilir Enerji Çalıştayı” düzenliyor

Mardin Artuklu Üniversitesi, yenilenebilir enerji alanındaki tüm ilgilileri bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımının yapılması amacıyla “Yenilenebilir Enerji” çalıştayı düzenliyor.
1-3 Mart tarihlerinde düzenlenmesi planlanan çalıştayda, ulusal ve uluslararası düzeyde önceliklerin, sorun ve ihtiyaçların ve daha birçok konunun dile getirilmesininim arzulandığı belirtildi.
 
Yenilenebilir enerji kaynaklarının diğer türlere göre yeni sayılabilecek bir alan olması nedeniyle bu alandaki bilgi ve deneyim paylaşımının önemine değinen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, şöyle dedi:
 
“Günümüz dünyasında artan nüfus, hızlı kentleşme ve endüstriyel üretimle birlikte enerji ihtiyacı hızla artmaktadır. Enerji ihtiyacının kömür ve fosil yakıtlar gibi geleneksel kaynaklardan sağlanması, bu kaynakların sınırlı olması yanında maliyet ve çevre problemlerini de beraberinde getirmiştir. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı yenilenebilir veya temiz enerji kaynakları birçok ülkenin yöneldiği ve yatırım yaptığı bir alan haline gelmiştir.”
 
Türkiye’nin de üyesi olduğu OECD ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin enerji politikalarında değişikliğe giderek yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimi ve kullanımını teşvik ettiğine dikkat çeken Özcoşar, ülkemizin de son yıllarda bu alanda yaptığı yasal düzenlemeler ve yatırımlar ile yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimini ve kullanımını teşvik eder nitelikte hamleler yaptığını belirtti.
 
“Yenilenebilir Enerji” çalıştayının çevrim içi olarak yapılacağını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Cemal Oğuz,  çalıştaya birçok ülkeden bilim insanının, kamu kurum yetkilisinin, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin katılımını beklediklerini ifade etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 1426 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA