• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Malatya’da depremin en çok vurduğu 3 ilçede eğitim öğretime yeniden başlandı
17 Şubat 2020 Pazartesi 16:31

Malatya’da depremin en çok vurduğu 3 ilçede eğitim öğretime yeniden başlandı

Depremden etkilendiği için yarıyıl tatilinin 2 hafta uzatıldığı Malatya’nın 3 ilçesinde eğitim-öğretime yeniden başlandı.
170 bin 860 öğrencisi bulunan Malatya’da, yarıyıl tatilinin bir hafta uzatıldığı 10 ilçede geçen hafta 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlarken; depremden en çok etkilenen Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerinde ise 2 hafta gecikmeli olarak bugün başlandı.
 
28 günlük yarıyıl tatilinin sona ermesiyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler ve öğretmenler için bugün ders zili tekrar çaldı.
 
Eğitime yeniden başlamanın heyecanını yaşayan öğrenciler, sabahın erken saatlerinde okullarına geldi.
 
Yarıyıl tatilinin 2 hafta uzatılmasıyla okulu özlediklerini dile getiren öğrenciler, yaşadıkları deprem nedeniyle tatili iyi geçirmediklerini söylediler.
 
“Çocuklarımız deprem nedeniyle endişe ve korku yaşadılar, tatilde derslerinden geri kalmamaları için onlara yardımcı olduk”
 
Velilerden Kadir Karaca, “Çocuklarımız deprem nedeniyle bu süre zarfında hala artçı sarsıntılar olmasından dolayı bir endişe ve korku yaşadılar. Biz de aile olarak onlara destek olmaya çalıştık. Aynı desteği öğretmenlerimizden ve idarecilerden de bekliyoruz. İlk başta çocuklarımız için yarıyıl tatili bir hafta uzatıldı. Tatilde derslerinden geri kalmamaları için yardımcı olduk. Ondan sonra bir hafta daha uzatıldı bugün de okula başladılar. Allah (Celle Celaluhu) beterinden saklasın. İnşallah bir daha bu tür deprem hadisesini yaşamayız.” Dileğinde bulundu.
 
Deprem nedeniyle yarıyıl tatilinin iyi geçmediğini dile getiren öğrencilerden Nisanur Aslan, tatil süreci boyunca ders çalıştığını söyledi.
 
Yarıyıl tatilinin iyi geçtiğini belirten öğrencilerden Zahide Nas Alahan, gezip dolaştığını söyledi.
 
“Deprem nedeniyle yarıyıl tatilimiz çok kötü”
 
Yusuf İslam Çetinkaya, “Deprem nedeniyle yarıyıl tatilimiz çok kötü geçti hala da deprem oluyor vefat edenler oldu ondan dolayı tatilimiz iyi geçmedi. Genelde tatili evde geçirdim bir ara Malatya’ya gittik. Kitap okudum, ders çalıştım, son hafta ders çalışmaya daha çok ağırlık verdim.” dedi.
 
“Tatilde kitap okuyup ders çalıştım”
 
Depremden dolayı yarıyıl tatillerinin 2 hafta uzatıldığını hatırlatan Hamza Kuru, tatilde kitap okuyup ders çalıştığını ve depremden dolayı lise ile ilkokul öğrencilerinin okullarına taşındığını söyledi.
 
“Okula yeniden başladığım için çok heyecanlıyım”
 
Okula yeniden başladığı için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Aleyna Kadak, tatilde bol bol test çözdüğünü söyledi. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 1217 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA