• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahalle sakinleri foseptik çukuru sorununun çözüme kavuşmasını istiyor
24 Eylül 2022 Cumartesi 10:14

Mahalle sakinleri foseptik çukuru sorununun çözüme kavuşmasını istiyor

Mardin'in Savur ilçesinde bulunan Yeşilalan (gundê Barman) mahalle sakinleri, foseptik çukurlardan rahatsız olduklarını belirtti.
Yeşilalan Mahalle sakinleri İddialara göre, daha önce oluşan foseptik çukuru sorununun çözüme kavuşması için Kaymakam, MARSU ve Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdiklerini fakat kalıcı bir çözümde bulunmadıklarını ifade ettiler.
 
Yeşilalan Mahalle Muhtarı Hikmet Sinci, rahatsız edici olan foseptik çukurları sorunları için daha önce birçok yere düzeltilmesi için talepte bulunduğunu fakat elde edilen kalıcı bir çözümün sağlanamadığını belirtti.
 
"Yeraltı yapısı yok, rahatsız oluyoruz"
 
Uzun yıllardır Yeşilalan mahallesinin muhtarlık görevini yürüttüğünü ifade eden Sinci, "Yaklaşık 10-15 senedir mahalle muhtarıyım. Okulun dibinde, caminin yanında ve yol ortasında olmak üzere toplam 3 tane foseptik çukuru var. Yeraltı yapısı yok, rahatsız oluyoruz. 15 günde bir, haftada bir Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne gidiyorduk. Bu sorunu Kaymakam ve ilçe müdürüne de ilettik. Yapmayacağız demiyorlar, yapacağız diyorlar ama yapılmıyor. Büyükşehir Belediyesine de ilettiğimizde, bu sorunu halledeceklerini, suyu çekeceklerini söylediler. MARSU ekipleri birkaç sefer geldiler ama sorun çözülmedi. Bu sorundan en fazla öğrenciler ve mahalle sakinleri sıkıntı çekiyor foseptik çukurunun köyün 2 kilometre dışına taşınacağı ifade edildi tekrardan iptal edildi. Bu sorunun çözüme kavuşmasını istiyoruz."  şeklinde konuştu.
 
Mahalle sakinlerinden Yusuf Sozan evlerinin yakınlarında oluşan foseptik çukurunun verdiği rahatsızlıktan eşinin hastalandığını belirtti.
 
"Eşim şu an hasta, hastalanmasında bu kokunun payı çok yüksektir"
 
Mahalle sakinlerinden Yusuf Sozan
 
Uzun yıllardan beri bu sorunun devam ettiğini ve yetkilileri bu konu hakkında aradıklarını dile getiren Sozan, "Benim evim bu foseptik çukurunun yakınlarındadır. Kokudan dolayı çok rahatsız oluyoruz. Eşim şu an hasta, hastalanmasında bu kokunun payı çok yüksektir. Koku dayanılacak gibi değil. Bu sorun 15-20 yıldır devam etmektedir. Kokudan çok rahatsız oluyoruz, bundan dolayı dışarı çıkamıyor ve pencerelerimizi açamıyoruz. Foseptik çukuru köyün işlek yolunda bulunmaktadır. Yoldan geçenler burunlarını kapatarak geçmek zorunda kalıyorlar. Foseptik çukurunun bir an önce buradan taşınmasını istiyoruz. Başka bir çözümde bulamıyoruz. Tek çözüm kokunun gitmesidir. Bu kokudan okuldaki öğrenciler, yakındaki mahalle halkı kısaca herkes rahatsız oluyor. Ayrıca burada bulunan bahçelerimizdeki ağaçlar da zarar görüyor. Birçok ağacımız bu pis sudan etkilenerek kurudu." şeklinde konuştu.
 
“Beden dersinde oyun oynadığımızda çok rahatsız oluyoruz”
 
Kadir Dağ
 
Okulun yanında bulunan foseptik çukurundan rahatsızlık duyduğunu okulun bahçesinde rahatça oyun oynayamadıklarını belirten öğrenci Kadir Dağ, "Burayı kapatmalarını istiyoruz. Beden dersinde oyun oynadığımızda çok rahatsız oluyoruz. Camları açtığımızda koku içeriye resmen baskın yapıyor. Bütün öğrenciler bu kokudan şikayetçiler. Yetkililerden buna bir el atmalarını istiyoruz." ifadelerini aktardı.
 
"Okuldaki tüm arkadaşlarımız bu kokudan rahatsız oluyor"
 
Miraç Aykal
 
Öğrenci Miraç Aykal da çukurdan gelen kokunun evlerine ve sınıflarına kadar girdiğini, kokudan burunlarını kapattıklarını ifade ederek, "Biz eve gidince koku ta bizim eve kadar geliyor. Okulda da pencereyi açtığınızda içeri geliyor. Yakamızla burnumuzu kapatıyoruz. Okuldaki tüm arkadaşlarımız bu konudan rahatsız oluyor." şeklinde belirtti.
 
“Kokudan dolayı dersi iyi işleyemiyoruz”
 
Viyan Karataş
 
Yıllardır bu sorunun devam ettiğini dile getiren öğrenci Viyan Karataş, "Lütfen bizi bu pis kokudan kurtarın. Dışarı çıkamıyoruz, oyun oynayamıyoruz. Yıllardır bu sorun çözülemiyor. Kokudan dolayı dersi iyi işleyemiyoruz." dedi.
 
“Bu koku sorununun çözülmesini istiyoruz”
 
Çukurdan oluşan kokudan ders işlemekte zorlandıklarını belirten öğrenci Bejan Kızılkaya, "Bu koku yüzünden kazağımızla burnumuzu kapatıyoruz, ders işleyemiyoruz. Bu koku sorununun çözülmesini istiyoruz." ifadelerini aktardı. (İLKHA)
Bu haber toplam 277 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA