• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Maden kazasında gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı
27 Kasım 2023 Pazartesi 09:25

Maden kazasında gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Siirt'in Şirvan ilçesinde 3 kişinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı maden ocağındaki göçükle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 3 şüpheli, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.
Siirt'in Şirvan ilçesinde 3 kişinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı maden ocağındaki göçükle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 3 şüpheli, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.
 
Hazırlanan ön raporda, ölenlerin; bulunmaması gereken yerde bulundukları belirtilerek herhangi bir kişi veya kişilerin olayda ihmali olmadığına yer verildi.
 
Şirvan ilçesi Maden köyündeki özel şirkete ait bakır madeni ocağında, dün gece henüz bilinmeyen nedenle göçük yaşandı. Göçükte, 2'si maden mühendisi, 3'ü işçi 5 kişi toprak altında kaldı.
 
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalanlar, ekipler tarafından kurtarılarak Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Maden mühendisleri Zekai Can Çalık (32) ve Emre Gökduman (24) ile işçi Orhan Gültekin (26) kurtarılamadı. Yaralı 2 işçinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Otopsi işlemlerinin ardından evli ve 2 çocuk babası Orhan Gültekin Siirt'te, Emre Gökduman İzmir'de, Zekai Can Çalık ise Giresun'da toprağa verildi.
 
Ön raporda şu ifadelere yer verildi:
 
"Göçüğe ilişkin Y.K., A.T. ve D.A. gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonu ile Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından göçük olayıyla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Savcılık, olayla ilgili olarak bilgi, belge, deliller doğrultusunda tetkik ve değerlendirme raporları istedi. Olaya ilişkin teknik bilirkişilerin ön raporlarında, 'Yaşanan çoklu ölüm olayında vefat edenlerin bulunmaması gereken yerde bulundukları, olayın gece vardiyası esnasında cereyan ettiği, vardiya itibarıyla yetkili kişilerin bizatihi vefat eden mühendislerin olduğunun tespit edildiği, vefat eden kişilerin iş makinesine yakın durdukları ve devam eden faaliyetin bulunduğu alanın dışında bir alanda beklemeyen yerde akma olayının gerçekleştiği değerlendirilmiş ve bu alanın tehlikeli alan olduğu, bu kapsamda herhangi bir kişinin veya kişilerin olayda bir ihmali olmadığının şu aşamada kanaatine varıldığına ilişkin ön rapor hazırlanmış, detaylı rapor neticesinde asıl kanaatleri bildirecekleri bildirilmiştir."
 
Olayla ilgili gözaltına alınan Y.K., A.T. ve D.A., İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından Şirvan Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüpheliler, alınan ifadelerinin ardından haklarında adli kontrol şartıyla yurt dışı yasağı uygulanarak serbest bırakıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA