• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
LPGli araçlara kış aylarında yapılması gereken bakımlar nelerdir?
23 Kasım 2022 Çarşamba 08:33

LPG'li araçlara kış aylarında yapılması gereken bakımlar nelerdir?

Kış aylarının gelmesiyle beraber LPG (Likit Petrol Gazı) araçlarında yapılması gereken bakımları aktaran LPG ustası Nevzat Ortaç, LPG'nin çok hassas bir durum olduğunu ve mutlaka yapılması gereken uygulamaları hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.
Kış aylarının gelmesiyle beraber LPG (Likit Petrol Gazı) araçlarında yapılması gereken bakımları aktaran LPG ustası Nevzat Ortaç, LPG'nin çok hassas bir durum olduğunu ve mutlaka yapılması gereken uygulamaları hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.
 
Mardin'de uzun yıllardır LPG araç-bakım işiyle uğraşan Nevzat Ortaç, LPG araçların çok hassas ve şakaya gelmediğini belirterek, LPG'li araçların her 10 bin kilometrede bir bakımının yapılması gerektiğini belirtti.
 
Ortaç, sürücülerin LPG uygulamasının araçlara taktırmalardaki asıl amacının yüzde 50 yakıt tasarrufu olduğunu ifade etti.
 
"LPG araçlarında her 10 bin kilometresinde bir bakım yapılması gerekiyor"
 
LPG hakkında yapılması gerekenleri aktaran Ortaç, "26 yıldan beri ben bu işi yapıyorum. LPG işi şakaya gelmez. Çok hassas ve çok önemli olan bir parçadır. Herhangi bir kıvılcımda aniden alev almaya müsaittir. LPG araçlarında her 10 bin kilometrede bir bakım yapılması gerekiyor. Bunları muhakkak aksatmayın. Aksattığı sürece de bu türlü yanma, gaz kokusu, gaz kaçırma gibi olayları olabilir. LPG araç bakımında özellikle yetkili, mühendisliği olan kişilere gitmeniz daha iyi olur." dedi.
 
Araç sürücülerinin en fazla karşılaştıkları sorunlar hakkında da konuşan Ortaç, "Serviste en çok LPG araçlarında rastladığımız şikayetler, gaz kaçırma veya gaz kokusu problemleri oluyor. Bu tür durumlarda yapılması gereken ise kontağı kapatıp aracın soğumasını beklemektir. Araç soğuduktan sonra enjektörden gelen hortumları kontrol ederek gaz kaçağının nereden çıktığı bulunabilir." şeklinde ifade etti.
 
"LPG hiçbir zaman aksatmaya gelmez"
 
LPG araçlarda mutlaka yapılması gereken bakımları sıralayan Ortaç, "Bakım için yapılması gereken bir diğeri ise parçalardan enjektöre bağlı olan filtrenin her 10 bin kilometrede değiştirilmesi lazım ki değiştirilmediği takdirde filtrede biriken kirden dolayı enjektörlerinde bozulma ihtimali yüksektir. Onun haricinde regletörün (LPG beyini) ise her 4-5 senede bir değiştirilmesi lazım. Değiştirilmediği süre zarfında araçta hem su kaçağı hem de su eksilmesine sebebiyet verebilir. LPG hiçbir zaman aksatmaya gelmez, şakaya gelmez. LPG çok önemlidir, her 10 binde de bakımı yapılması gereklidir. O yüzden LPG araçların bakımı düzgün yapıldığı sürece hem LPG malzemeleri uzun vadeli gider hem de araba müşteriye de güven verir. Ayrıca araçlara taktırılan LPG'nin asıl amacı yüzde 50 tasarruf sağlamaktır." ifadelerini aktardı. (İLKHA) 
Bu haber toplam 189 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA