• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lastik tamircisinden bayramda yola çıkacaklara bakım uyarısı
30 Haziran 2022 Perşembe 09:26

Lastik tamircisinden bayramda yola çıkacaklara "bakım" uyarısı

Bayram tatili öncesinde uzun yola çıkacak araç sahiplerine uyarılarda bulunan araç lastiği ustası Davut Ekici, sorunsuz bir yolculuk yapılabilmesi için araç lastiklerini yola çıkmadan önce mutlaka kontrol ettirmelerini söyledi.
Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesinin ardından araçlarıyla birlikte tatil planı yapanların araç lastikleri için neler yapılması gerektiğini İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatan araç lastik ustası Davut Ekici, araç sahiplerinin yola çıkmadan önce mutlaka araç lastik bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.
 
Araç sahiplerinin seyahate çıkmadan önce araçlarının lastik ve araç lastik hava basıncı gibi kontrollerini mutlaka yapmaları gerektiğini vurgulayan Ekici, araç sahiplerinin alması gereken önlemlere dikkat edilmesi gerektiğini ve bayram tatili öncesi yolculuk yapacaklara "bakım" uyarısında bulundu.
 
Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en içten duygularla kutladığını ifade eden Ekici, "Yola çıkacak sürücülerimiz için 9 günlük bir bayram tatili verildi. Şehir değiştirecek ve ilçelerinden köylerine gidecek vatandaşlarımız için bazı önerilerde bulunmak istedik. Bu önerilerimizden başında gelen lastiktir. Lastiklerimizin 4 yıllık bir raf ömrü vardır. İlk başta bu raf ömürlerine bakmalarını tavsiye ediyorum. 4 yılı geçmiş lastiklerle yola çıkmamalarını yola çıktıkları zaman da dikkatli bir şekilde sürüş sağlamalarını tavsiye ederiz." dedi.
 
"Sürücülerin lastiklerin hava basınçlarını ayarlayıp öyle yola çıkmaları gerekir"
 
Davut Ekici
 
Konuşmanın devamında ise Ekici şunları kaydetti:
 
"İkinci olarak ise lastiklerimizin hava değerleridir. Hava değerlerini 32 hava değerine ayarlayıp o şekilde yola çıkmalıdırlar. Binek lastiklerde 32, pikap tarzlarında ise 36-40 hava arası lastiklerin hava basınçlarını ayarlayıp öyle yola çıkmalarını tavsiye ederim. Bununla birlikte stepne dediğimiz sizi en yakın lastikçiye götürecek lastiğimizdir. Bunu da yola çıkacak sürücülerimizin yola çıkmadan önce kontrol etmesi, havalarına bakması ve lastik durumuna bakması gerekir. Kriko ve bijon anahtarı gibi takımları yanına almasını mutlaka tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.
 
"Bayramımız zehir olmasın"
 
Son olarak sürücülerin hız yapmamaları uyarısında bulunan Ekici, "Hız dediğimiz, çoğumuzun mahcup olduğu ve sevdiklerimizi kayıp ettiğimiz durumdur. Bayramlarda yoğun bir trafik olduğu için bu konuya da dikkat çekmek isteriz. Hızımızı ayarlayalım. 1-2 saat geç gidelim ama sağ salim gidelim. Çevre kontrolümüzü yapalım, radar hızımıza dikkat edelim, emniyet kemerlerimizi takalım. Bayramımız zehir olmasın." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA