• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Misbah Demircan Şırnakta
27 Ocak 2021 Çarşamba 10:15

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Misbah Demircan Şırnak'ta

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, restore çalışmaları tamamlanan ve restore edilecek kültürel varlıkları inceleme ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Şırnak'a geldi.
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına inen Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve beraberindeki heyet; Vali, Belediye Başkanı ve ilçe kaymakamlarının da bulunduğu kent protokolü tarafından karşılandı.
 
Bakan Yardımcısı Demircan, Cizre'de Hamidiye Kışlasını ve yapımı tamamlanan Gençlik Merkezini ziyaret ederek, Şerafettin Elçi Caddesinde bulunan esnafı dolaşarak işyeri sahipleri ve vatandaşlarla sohbet etti.
 
Temizlik, maske ve mesafe hatırlatmasında bulunan Demircan esnaflara hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.
 
Restore çalışmaları tamamlanan Kent Müzesi ile restore edilecek olan Ulu Cami, Mem-u Zin Türbesi, Abdaliye Medresesi, Kırmızı Medrese gibi tarihi ve kültürel yapıları ziyaret eden Demircan, daha sonra İl merkezine geçti.
 
Vali Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Mehmet Yarka ile beraber Merkez Yeni Mahalle'de restorasyon çalışmaları devam eden Külliye Camii ile Şırnak Üniversitesi kampüs yerleşkesinde bulunan Tarihi Mehmet Ağa Sor Kasrını ziyaret eden Demircan, ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne geçerek salgın sürecinde kültür ve turizm alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Son olarak Şırnak Belediyesine geçen Demircan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka'dan yapılan hizmetlere ilişkin bilgi aldı.
 
Demircan ziyaretinin son durağında, yaptığı incelemelerin ardından şöyle konuştu:
 
Burada Bakanlığımızın yürüttüğü işleri yerinde görmek ve özellikle 2021'de yapacağımız işleri önümüze koyup iyi bir çalışma ve yol haritası çıkarmak üzere buradayız. Yapılan işler çok güzel. Şırnak yeniden ihya olmuş. Tüm vatandaşlarımızın yolu düştüğünde mutlaka yeni kurulan bu güzel şehrimizi görmelerini, Hazreti Nuh'un gemisinin hikayelerinin olduğu Cudi Dağının bulunduğu yeni mekânı görmelerini tavsiye ediyorum.
Demircan, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak inşallah projelendirmelerine bu yıl içerisinde start vereceğimiz hazırlıkları Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımızla görüştük. Burada Vakıflar Genel Müdürlüğümüze bağlı Külliye Camimiz var. Orada yapacağımız çalışmaları da görme fırsatımız oldu. Bu yaz döneminde yapılacak olan kültür ve sanat etkinlikleriyle burayı turistik, tarihi ehemmiyetine vurgu yapacağımız Cudi Dağı özelinde Hazreti Nuh'un anlatılacağı etkinlikler ve zorlayabileceğimiz iletişim kanalları üzerinde duruyoruz. Bugün burada sinema-animasyon çalışmaları gibi birçok alanı değerlendirdiğimiz çok verimli bir gün geçirdik. Buradan geleceğe dair güzel projeler çıkacağına inanıyorum." dedi.
 
Şırnak'taki incelemelerinin ardından Bakan Demircan, Siirt'e geçti. (İLKHA)
Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA