• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köylüler yol sorunlarına çözüm bekliyor
16 Kasım 2022 Çarşamba 08:41

Köylüler yol sorunlarına çözüm bekliyor

Yaşadıkları yol sorunu nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Elcani köyü sakinleri, yol sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istiyor.
Yaşadıkları yol sorunu nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Elcani köyü sakinleri, yol sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istiyor.
 
40 haneden oluşan Elcani Köyünün 6 kilometrelik yolu 4 yıl önce yapıldı. Köy yolunun köstebek yuvasına döndüğünü ve ulaşım hususunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Elcani köyü sakinleri, yetkililere seslenerek köy yolunun yapılması talebinde bulundular.
 
Asfaltlama yapılan köy yolu üzerinden bir ay geçmeden yine eski haline döndüğünü belirten köylüler, yetkililere çağrıda bulunarak kış gelmeden yollarının yapılmasını istiyor.
 
"Hastalarımızı hastaneye zor götürüyoruz"
 
Köy yolu bozuk olduğu için merkeze gidip gelmekte sorun yaşadığını anlatan Mehmet Tekmenuray, "Köy yolumuz 4 yıl önce yapıldı. Üzerinden 10 gün geçmeden yine bozuldu. Yol çukurlardan geçilmiyor. 10 dakikalık yol bizler için çile haline geliyor. Bazen saatlerimiz bu yolda gidiyor. Köyümüzde öğrencilerimiz var, hastamız var. Hastamız olduğunda zor hastaneye götürüyoruz. Hamile hastalarımız olduğunda bazen yolda dahi doğum yapıyorlar. Yani o kadar kötü bir yol. Köylüler olarak çok mağduruz. 40 haneden oluşan köyümüzde su sorunu da var ama yol bizim için daha önemli. Köyde bulunan okula gelen öğretmenler ve başka köyden gelen öğrenciler, yol ve su sorunu yüzünden köye gelmek istemiyorlar. 6 Km’lik yol bizim saatlerce çile yoluna dönüşüyor. Yetkililerin, devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Köyümüzün halini görüyorsunuz. Hastamız olduğunda hastamızı ambulansa biz götürüyoruz. Köye gelemiyorlar. Yani köylüler olarak artık köyü bırakma noktasına geldik." İfadelerini kullandı.
 
"Bozuk yollar yüzünden arabalarımız hurdaya dönüyor"
 
Bozuk yollar yüzünden arabalarının sürekli bozulduğunu söyleyen Ömer Tekmenuray, "Cizre Elcani arası 25 kilometre yoldur. Elcani Yolu 6 kilometredir. Şuan tamı tamına 50 dakikadır yoldayım.  Bizim yolumuz gerçekten çok berbat olmuş gelemez haldeyiz. Hemen hemen ayda 5-6 bin lira para bu arabaların tamirine veriyoruz. Arabalar dökülüyor hurdaya dönmüş. Geçen gün gazetede gördüm Gabar Dağı'nda 40 köy yeniden inşa ediliyor. Yani Devletimiz habire onlara sesleniyor diyor gelin köylerinizi inşa edelim. Bizim de köyümüz var. Sadece yolumuzu yapmanızı istiyoruz. Bizim köyümüz 40 hanedir. Buradan nereden baksan 40 araçtan fazla araba var. Burada her gün her gün merkeze  gidip gelenler var. Hastamız var öğrencilerimiz var, başka köylerden bizim okula gelenler var, öğretmenlerimiz var. Çok zorluk çekiyorlar.  Artık gerçekten bıkmışlar, gelemez haldeler. Taziyelerimiz oluyor, hastalarımız oluyor, kadın var, yaşlı var. Yetkilere de seslenmek istiyoruz. Büyüklerimiz buna bir an önce yolumuzu yapmaları için el atmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Köy yolu bizim için çile ve zorluk yolu oluyor"
 
Köye gübre ve buğday alım satımı için sürekli gittiğini söyleyen Sedik Toprak, "Bu yolda sürekli gidip geliyorum. Şu an yol üzerinde bulunan yalaz köyüne gübre götürdüm. Yol çok kötü. Arabam bu yolda çok zarar görüyor. Satışını yaptığım malzemenin karını arabaa masraf yapıyorum. Yetkililerin bu yolu yapmalarını istiyoruz. Bu yola geldiğimizde 6 kilometrelik yol bizim için çile ve zorluk yolu oluyor. Arabamız bozulmadan gidip geldiğimizde şükür ediyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA