• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köpek katliamı yaptığı öne sürülen Mamak Belediyesi çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu
28 Kasım 2022 Pazartesi 07:45

Köpek katliamı yaptığı öne sürülen Mamak Belediyesi çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu

Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin 24 Kasım 2022 Tarihinde mahallelerde saldırgan köpekler ile ilgili yaptığı çalışmanın ardından ortaya çıkan "köpek katliamı yapılıyor" haberlerinin ardından Mamak Belediyesi basın bildirisi yayımladı
Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin 24 Kasım 2022 Tarihinde mahallelerde saldırgan köpekler ile ilgili yaptığı çalışmanın ardından ortaya çıkan "köpek katliamı yapılıyor" haberlerinin ardından Mamak Belediyesi basın bildirisi yayımladı.
 
Mamak Belediyesi tarafından yazılı açıklama ile Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekiplerinin 24 Kasım 2022 Tarihinde mahallelerde saldırgan köpekler ile ilgili yaptığı çalışma, sosyal medyada yalan ve iftira içeren, spekülatif haberler yapılması ile birlikte, bir takım kötü niyetli sosyal medya hesapları tarafından mecrasından çıkarılarak tamamen manipülatif bir hale sokulmak istendiği belirtildi.
 
Açıklamada, "Köpeklerin öldürüldüğüne yönelik yalan haberlerle ilgili olayın meydana geldiği gün, İletişim Merkezimiz tarafından ayrıntılı bir açıklama yapılmıştı. Olay günü trafik kazası ile hayatın kaybeden ve ihbar üzerine kaza yerinde kanlar içinde olan ve görevlilerimiz tarafından araca alınan bir köpek, Tarım Bakanlığı görevlileri tarafından Nekroskopi yapılmak üzere ilgili laboratuara götürülmüştür. İnceleme sonucu rapora bağlanınca kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.
 
"Köpek katliamı var diye yalan yanlış haberler kamuoyu ile paylaşılmıştır"
 
Açıklamanın devamında, "Bununla birlikte olay günü Aynur Öztürk isimli kişi tarafından, trafik kazasında ölen ve ihbar üzerine alınarak araca konulan ölü köpeğin ve şikayet üzerine sokaktan, Veteriner Hekimlerimiz gözetiminde, anestezi uygulanarak alınan ve aynı araçta olan diğer iki köpeğin videosu çekilerek, köpek katliamı var diye çarpıtılarak yalan yanlış iftira dolu haberler kamuoyu ile paylaşılmıştır. Yalan söyleyip iftira atan şahıs hakkında, Belediyemiz ve Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli ile ilgili tüm yasal haklarımız saklı kalmak şartıyla, Hukuk Müdürlüğümüz tarafından söz konusu şahıs ve yalan haberleri yayanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayın devamında da yine basın aracılığı ile yapılan ve yayılan yalan ve iftiralarla ilgili Hukuk Müdürlüğümüz çalışmalarına devam etmekte olup ilgili tüm kişi ve kurumlarla ilgili yasal haklarımızı kullanacağımızı ifade ediyoruz." denildi.
 
"Tüm köpekler bizzat emniyet yetkilileri tarafından  incelenmiş, olağan dışı bir durum olmadığı görülmüştür"
 
Yalan haberleri yapanlar ve yayanlarla ilgili olarak en üst seviyede ceza almaları ile ilgili gerekli tüm işlemlerin Hukuk Müdürlüğü tarafından yerine getirileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Olay günü Tarım Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Hayvan Hakkarı yetkilileri, Doğa Koruma Milli Parklar ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri yapılan ihbar üzerine Ege Mahallesine gelerek, Veteriner İşleri Müdürlüğüne ait 3 araçta inceleme yaparak, aracın birindeki trafik kazası ile ölen bir köpeği ve diğer köpekleri tespitleri yaparak tüm yetkililerin imzası ile  tutanak altına almıştır. Olay günü ‘köpek katliamı’ iftirası atılarak öldürüldüğü iddia edilen iki köpek, olay gecesi İçişleri Bakanlığından özel görevlendirilen Haydi Polislerİ tarafından Tesisimize gelinerek, iki köpek bizzat görülmüş, herhangi bir olağan dışı durum olmadığı ve sağlıklı oldukları gözlenmiştir. Bu vesile ile Tesisimizde misafir ettiğimiz tüm köpekler bizzat emniyet yetkilileri tarafından  incelenmiş, olağan dışı bir durum olmadığı görülmüştür. Söz konusu iki köpeğe ait 26 Kasım 2022 tarihinde yani bugün öğlen saatlerinde çekilen görüntülerin videosu ve olayın olduğu gün olan 24.11.2022 tarihinde saat 13.15’te Tarım Bakanlığı yetkililerinin, Ege Mahalle Muhtarının ve görevlilerin imza altına aldığı tutanak ve olay günü akşamı emniyet yetkililerinin ziyaretine ait görüntülerin videosu, Belediyemiz Sosyal Medya hesaplarından yayınlanmıştır.
 
Köpeklerin durumu hakkında bilgi verilen açıklamada, "Köpek katliamı var diyerek Belediyemize iftira atmak isteyenler, amaçlarına ulaşmadıkları için üzülecekler ama olaydaki iki köpek de Allah’a şükür gayet sağlıklı olarak tesisimizde misafir edilmektedir. Bu iki köpeği ya da tesisimizde misafir ettiğimiz diğer köpekleri sahiplenmek isteyenler olursa, gerekli başvuruyu yapması ve şartları sağlaması halinde memnuniyetle sahiplendirme işlemi gerçekleştirilecektir. Yapılan spekülasyonlardan bağımsız olarak Veteriner İşleri Müdürlüğümüz görevini titizlikle yapmaya devam etmektedir. Mamaklı vatandaşlarımızın şikayeti ve desteği ile sokaklardaki saldırgan, tehlikeli köpeklerin yine gönüllülerle birlikte çalışma yaparak, tedavi edilmesi amacıyla toplanması ve rehabilite edilmesi önemlidir. Bu vesile ile tesisimizde misafir ettiğimiz köpeklerimizin bakımında, haftanın uygun günlerinde gönüllü olarak bilabedel yardım etmek isteyen Mamaklı vatandaşlarımızın, dilekçe ile Müdürlüğümüze başvurması halinde, gerçekten zor bir iş olan köpeklerin bakımı, alanların temizliği ve benzeri  konularda ve özellikle de köpeklerin sevilme ve oynama ihtiyacının karşılanması konusunda kendilerine memnuniyetle imkan sağlanacağını ifade ediyoruz." (İLKHA)
Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA