• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Klima satışlarında talep yoğunluğu yaşanıyor
25 Mayıs 2023 Perşembe 08:02

Klima satışlarında talep yoğunluğu yaşanıyor

Fiyatlarındaki artışa rağmen vatandaşların klimalara yoğun bir talepte bulunduğunu belirten sektör temsilcileri, bu talebin önümüzdeki aylarda çok daha fazla artacağını belirtti.
Fiyatlarındaki artışa rağmen vatandaşların klimalara yoğun bir talepte bulunduğunu belirten sektör temsilcileri, bu talebin önümüzdeki aylarda çok daha fazla artacağını belirtti.
 
Yaz mevsiminin yaklaşması ve hava sıcaklığının artmasıyla birlikte soğutma cihazlarına ilgi de artmaya başladı. Klima sezonunun bu yıl erken açıldığı Batman'da hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte satışlarda bir talep yoğunluğu yaşanıyor.
 
Soğutucu taleplerinde yaşanan hareketlilik sektör temsilcilerinin de yüzünü güldürüyor. Geçtiğimiz yıllara oranla fiyatında yaşanan artışa rağmen klimalara büyük bir talebin olduğunu belirten klima satıcıları, satışların hazirandan itibaren artacağı öngörüsünde bulundu.
 
Klima satıcısı Kenan Doğru, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların yavaş yavaş ısınmasıyla klima satışlarında talep yoğunluğunun oluştuğunu söyledi.
 
"Havaların ısınmasıyla fiyatlar yükselecektir"
 
Klima almak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Doğru, "Şu anda bir klimanın fiyatı 18 bin 500 liradan 15 bin 200 liraya düşmüş durumda. Klima fiyatlarında geçen sene ile bu sene arasında bayağı bir fark olmuş ama yine de milletin klima talebi yüksek. Bu aydan sonra havaların daha çok ısınmasıyla klima satışlarında daha yoğun bir talep bekliyoruz. Vatandaşlara tavsiyemiz ise ne kadar erken klima alırlarsa onlar için iyidir. Çünkü havaların ısınmasıyla klima fiyatları da yükselecektir." dedi.
 
"Fazlasıyla bir talep var"
 
Henüz tam anlamıyla satışların başlamadığını ifade eden beyaz eşya ve klima satıcısı Abdullah Hebun Arca, "Çünkü tam olarak sezonuna girmiş bulunmamaktayız. Klima talepleri genelde haziran sonu ve temmuz başlarında oluyor. Klima fiyatları geçen seneye göre ortalama 5-6 bin lira civarında bir artış oldu. Özellikle Batman'da yapımı biten barajdan sonra nem oranının artmasıyla fazlasıyla bir sıcaklık ve terleme sorunu olduğu için klimalara talep artmaya başladı. 10 sene öncesine göre bir klima satışı yok ama yine de fazlasıyla bir talep var." ifadelerini kullandı.
 
"Klima ihtiyacı olanlar erken alsınlar"
 
Hava sıcaklığının artmasıyla klima sezonunun da başladığını belirten bir diğer klima satıcısı Nurullah Ak ise şunları söyledi:
 
"Batman'ın diğer şehirlere göre yakıcı bir ısısı var ve hava sıcaklığının başlamasıyla da klima satışlarımız da başladı. Geçen senelerde 18'lik ya da 24'lük klima alanlar bu sene elektrik zamlarından dolayı 12'lik klimalara yöneldiler. Satışlarımız şu anda çok şükür iyidir. Klima ihtiyacı olan vatandaşlara erkenden almalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü ileriki günlerde yüzde 10'luk bir artışın olacağı bekleniyor."(İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA