• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kızıltepede Yöresel Lezzetler ve Hediyelik Eşya Fuarı yoğun ilgi görüyor
19 Kasım 2021 Cuma 10:31

Kızıltepe'de Yöresel Lezzetler ve Hediyelik Eşya Fuarı yoğun ilgi görüyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Halı Caddesi'nde açılan Yöresel Lezzetler ve Hediyelik Eşya Fuarı 13-28 Kasım tarihleri arasında halkın hizmetinde olacak.
Türkiye'nin dört bir yanından lezzetlerin tanıtımı ve bir araya gelmesi için gerçekleştirilen fuarlar kültür etkileşimine olumlu yönde etki ediyor. Sadece lezzetler bir araya gelmiyor, insanlar da bir araya gelip yaşayan kültürü tanıştırıyor.
 
Mardin Kızıltepe'de kültür kaynaşmasına katkı amacıyla gerçekleştirilen fuar ilgi görmeye devam ediyor.
 
Fuarda yöresel lezzetler, baharat, takı, giyim ve zücaciye gibi ürünlerin yanı sıra şişme çocuk parkı da bulunuyor. Halkın daha çok yiyecek ve içecek bölümünde yoğunlaştığı gözlemlenirken giyim ve hediyelik eşya satanlar ise sıralarını bekledi.
 
"Kızıltepe halkını buraya davet ediyoruz"
 
Rasim Şener
 
Giresun'dan katılım sağlayan ve Karadeniz ürünlerini Mardin'e getiren Rasim Şener, "Giresun'dan geldik. İşimiz kendi imalatımız, kendi üretimimiz olan yöresel süt ürünlerimizi tanıtmak. Yöre yöre geziyoruz. Karadeniz'in en önemli ürünü tereyağı, muhlama peyniri, fındık ezmemiz ve Yusufeli zeytinlerimiz var. Süt ürünlerinde Karadeniz bir numaradır." dedi.
 
Şener, "Çok şükür 5'inci günümüz, Allah bugünümüzü aratmasın, devam ediyoruz. Bütün Kızıltepe halkımızı da buraya davet ediyor ve bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
İnsanlara hizmet etmek için fuarda olduklarını belirten Hakan Mehmetoğlu, "Burada pişmaniye satıyorum. Organizasyona katılım sağladık. 17-18 günlük bir süreç var ayın 28'ine kadar devam edecek. Bütün halkımızı buraya davet ediyoruz. Pişmaniyemiz lezizdir. Bir beklenti ya da amaç içinde değiliz. Buraya insanlara ürünümüzü tanıtmaya, onlara hizmet etmeye ve bir etkinlik havası oluşturmaya geldik." şeklinde konuştu.
 
"Düzenleyen ve katılım sağlayanlara teşekkür ederiz"
 
Ahmet Görür
 
Afyon'un meşhur sucuğunu Mardin halkına tanıtmak istediğini söyleyen Seyit Ahmet Görür ise şu ifadeleri kullandı:
 
Sizler için Afyon'dan sucuklarımızı getirdik. Değerli Mardin halkına sucuk tattırmaya geldik. Yüzde 90 dana eti, yüzde 5 baharat ve yüzde 5 de yağından özel olarak üretiyoruz. Afyon'dan buraya sizin için geldik. Her zaman da bekleriz.
 
Hüseyin Şenemre
 
Daha önce düzenlenen fuarlara da katıldığını ifade eden ve halkın onları sevdiğini söyleyen Hüseyin Şenemre, "Giresun'dan fındık ezmesi getirdik sizlere. Ezme ve krema olarak. Mardin'in Kızıltepe ilçesine daha önce gelmiştik. Bizi ve ürünlerimizi sevdiler. Davet ettiler, biz de icabet ettik. Davetleri için teşekkür ederiz. Kızıltepe halkını seviyoruz. Fuarda bulunmaktan da gayet memnunuz. Düzenleyen ve katılım sağlayanlara teşekkür ederiz." diye belirtti. (İLKHA)
Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA