• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kızılay Cizrede tansiyon ölçtü, vatandaşları sıcaklar konusunda bilgilendirdi
18 Ağustos 2023 Cuma 08:47

Kızılay Cizre'de tansiyon ölçtü, vatandaşları sıcaklar konusunda bilgilendirdi

Kızılay Cizre Gönüllüleri, hava sıcaklığının yüksek olduğu Cizre'de sıcak havalara karşı halkı bilinçlendirerek tansiyonlarını ölçtü. Vatandaşlara limonata, ayran ve karşambeş ikram etti.
Kızılay Cizre Gönüllüleri, hava sıcaklığının yüksek olduğu Cizre'de sıcak havalara karşı halkı bilinçlendirerek tansiyonlarını ölçtü. Vatandaşlara limonata, ayran ve karşambeş ikram etti.
 
Şırnak Kızılay gönüllüleri, sıcakların yüksek olduğu Cizre'de bilinçlendirme etkinliği düzenledi.
 
Hava sıcaklığının 45 ile 50 derece ölçüldüğü Cizre'de, Sanat Sokağında kurulan stantta vatandaşların tansiyonu ölçüldü. Vatandaşlara limonata, ayran ve karşambeş ikram edildi. Ayrıca, sıcak havalarda güneş çarpması, inme ve kalp krizi gibi riskler konusunda da vatandaşları bilgilendirdi.
 
Bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirten Cizre gönüllü merkezi müdürü Zeynel Em, "Kızılay gönüllüleri olarak, Cizre Sanat Sokağında vatandaşlara sıcak hava ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Tansiyonlarını ölçüp değerlerine göre limonata veya ayran ikram ediyoruz. Ayrıca sıcak havalarda sağlığımızı korumanın yollarını anlatıyoruz. Vatandaşlarımıza güneşli havalarda dışarı çıkılmaması gerektiğini, bol su ve meyve suyu içmeleri, güneş kremi kullanmaları ve güneşin altında uzun süre kalmamaları tavsiyesinde bulunduk. Sıcak havalarda güneş çarpması, inme ve kalp krizi gibi riskler artmaktadır. Vatandaşlarımızı bu risklere karşı bilinçlendirmek ve sağlıklı kalmalarını sağlamak için gönüllülerimizle beraber her gün sanat sokağında olacağız." ifadelerini kullandı.
 
Etkinliğe katılan vatandaşlar, Kızılay gönüllülerine teşekkür ederek, sıcak havalarda bilinçli olmanın önemini vurguladı.
 
Servet Giresun, "Kızılay'a bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum. Cizre'nin bu sıcağında, mevsim normallerinin çok üstünde olan sıcaklarda vatandaşlarla ilgilenmeleri ve bilinçlendirmeleri gayet güzel oldu. Tansiyonumuzu ölçüp ayran ve limonata ikram etmeleri çok güzel oldu." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA