• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kışlık Lastik uygulamasına sayılı günler kaldı
24 Kasım 2022 Perşembe 07:39

"Kışlık Lastik" uygulamasına sayılı günler kaldı

Ticari araçlar için 1 Aralık'tan itibaren başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle oto lastikçilerde yoğunluk yaşanırken esnaf lastik taktırmayı son güne bırakmama çağrısında bulundu.
Ticari araçlar için 1 Aralık'tan itibaren başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle oto lastikçilerde yoğunluk yaşanırken esnaf lastik taktırmayı son güne bırakmama çağrısında bulundu.
 
Karayolları Trafik Kanunu gereği alınan kararla kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibarıyla başlayacak. 1 Nisan 2023'e kadar 4 ay boyunca devam edecek uygulamayla güvenli ve akıcı bir yolculuk amaçlanıyor.
 
Araçların denetimi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından gerçekleştirilecekken kurala uymayan araç sürücülerine ise bin 152 lira ceza kesilecek.
 
Uygulamanın başlamasına sayılı günler kala kışlık lastik taktırmak isteyenler, sanayilerde de yoğunluk oluşturdu.
 
Sanayi Ustası Sinan Yaya
 
"Sadece ticarilerin değil herkesin kış lastiği taktırma zorunluluğu olması gerekir"
 
1 Aralık Perşembe günü itibariyle ticari araçlarda kış lastiği taktırma zorunluluğunun başlayacağını belirten Sanayi ustası Sinan Yaya, "İnsanlar hala kış lastiği takma konusunda tereddütteler. Sadece ticarilerin değil herkesin kış lastiği takma zorunluluğu olması gerekir. TEM, E-5 veya köprülerde kış lastiği takmayan bir araç yüzünden takan kişi de mağdur olacaktır. Örnek veriyorum; kış lastiği taktırılmayan araç kayarak kış lastiği takan araca vurabiliyor. Herkesin kış lastiği takma zorunluluğu olması lazım. Birçok insan fiyatından dolayı kış lastiği almıyor. Gizli buzlanmada en ufak bir yerini sürtüyor daha büyük para ödüyor. Aracın bir farı zaten 4-5 bin lira, lastik parasının fazlasını ödüyor. Kışın zaten sanayi işi çok olur. Kış lastiği takmış olsalar bu sorunları kalmayacak." dedi.
 
"İnsanlar ceza yememek için ya son güne bırakıyor ya da ayın 1'i sabah geldiğimizde kapının önü araçla dolmuş oluyor"
 
Kış lastiği uygulamasına geçilmesine sayılar kala işlerinden yoğunluğun başladığını dile getiren Yaya, "İşlerimizde hareketlilik başladı. Kış lastiklerinin biraz fiyatları da yüksek vatandaş biraz tereddütte kalıyor. Kış lastiği takmamanın sıkıntısını daha farklı bir şekilde yaşıyor. 1 Aralıkta zorunluluk başladığı için kendisi geliyor, saatlerce kapıda bekliyor. Bizde de yoğunluk oluyor, telaş başlıyor. Şu zamanlarda, 15 gün öncesinden gelerek lastiklerini taktırsalar yoğunluk yaşanmayacak. 1 aralık itibariyle polis denetimleri gece 12'den sonra valilik emriyle başlayabiliyor. İnsanlar da ceza yememek için ya son güne bırakıyor ya da ayın 1'i sabah geldiğimizde kapının önü araçla dolmuş oluyor. Yaz lastiği hafif su gördüğü zaman kayar, geceleri dereceye baktığımızda artık düştü. Kış lastiği 7 derecenin altında tam işlem gören bir lastiktir, şu zamanlarda asfaltta soğuk olduğu için yaz lastiği fazla işlev görmüyor. İnsanların bugünden itibaren kış lastiği takmalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
İbrahim Şentürk
 
"Kış lastiği takmak için illa karın yağmasını beklemeye gerek yok"
 
Aracına kış lastiği taktıran vatandaşlardan İbrahim Şentürk, "Kendi güvenliğimiz, aracın güvenliği, başka insanların güvenliği için kış lastiği taktırıyoruz. Kış lastiği takmak için illa karın yağmasını beklemeye gerek yok. Kış olduğu zaman kar lastiği takmak artık zorunluluktur. Arabayı sürekli kullanıyoruz. Geçen sene kış şartlarında İstanbul trafiğinde bayağı bir yoğunluk olmuştu. Kışlık lastikler artık takılmalı, sadece ticari araçlar değil binek araçlara da güvenlik amacıyla takılması gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 
Bu haber toplam 166 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA