• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kışın araç kullanan sürücüler nelere dikkat etmelidir?
29 Kasım 2022 Salı 07:43

Kışın araç kullanan sürücüler nelere dikkat etmelidir?

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte araçlarının kışlık bakımını yapan sürücülerin, kışın araç kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda bilgilendirmelerde bulunan DASKEF Başkanı Kenan Çetin, kışın özelikle gece yolculuğunda dikkatli olunması
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte araçlarının kışlık bakımını yapan sürücülerin, kışın araç kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda bilgilendirmelerde bulunan DASKEF Başkanı Kenan Çetin, kışın özelikle gece yolculuğunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
 
Kışın kar yağışının etkisiyle beraber buzlanan yollar yoğun kazaların yaşanmasına neden oluyor.
 
Araçlarının kışlık bakımlarının yapılmasını ve kışın araç kullanırken daha dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Sürücü Kursları Federasyonu Dernek Başkan Yardımcısı Kenan Çetin, kışın olabildiğince gece yolculuğuna çıkılmaması gerektiğini eğer çıkılacak ise dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
 
Kış aylarında araç kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlarda bilgilendirmelerde bulunan Çetin, "İlimiz iyi bir kış geçiriyor, hemen hemen Türkiye’nin en soğuk illerinden birisiyiz. Tabi ilimizin kışın diğer illere göre araç kullanımının zor olduğunu biliyoruz ama bizim sürücülerimiz bu konuda tecrübeli. Kış aylarında araçlarını kullanan sürücü ve ticari araç sürücülerinin takip mesafelerine uyması, yani takip mesafesi dediğimiz hızın yarısıdır. Kışın ani bir durumda firene asılan sürücünün, aracın hâkimiyetinin tamamen kaybolmasına neden oluyor, buzlanmadan dolayı. Zincir takılacak noktalarda sürücülerimizin zincir takması, genellikle kışın gece yolculuğu yapmamaları, çünkü kışın gece yollarda gizli buzlanmalar oluyor, yolların ıslak olması ve geceleri dona dönüşmesinden dolayı kışı aylarında uzun yola gidecek sürücülerimizin gece yolculuğunu yapmamalarını tavsiye ediyorum, eğer çıkacaklarsa da zincir takıp öyle çıksınlar." şeklinde konuştu.
 
Soğuk havalarda sıklıkla yaşanan sis durumunda araç kullanan sürücülere bir takım uyarılarda bulunan Çetin, "Yoğun sisli durumlarda sürücülerin önlerini görememe durumları oluyor. Bu mesafe bazen 5 metreye bazen 2 metreye inebiliyor. Sürücü öndeki aracı görmüyor. Farlar ve dörtlü sinyal dediğimiz lambalarını yakmaları durumunda bile fark edilmiyor, bu durumlarda çok acil bir durumları yok ise yol kenarındaki bir otopark veya bir petrol ofisi, bir istasyona aracını çekip trafiğe o şekilde çıkmasınlar, çünkü yoğun sisli havlarda araçların trafik kazalarına sebep olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu şekilde araçlarını kullanmasınlar, kullandıklarında da dikkatli olsunlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA