• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Kırtasiyelerde okul telaşı başladı
08 Eylül 2021 Çarşamba 14:33

​Kırtasiyelerde okul telaşı başladı

​Okul öncesi, ilk, ortaokul ve lise birinci sınıf öğrencileri okula başlarken, kırtasiyelerde de tatlı bir telaş başladı.
6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçilmesi veliler için okul hazırlığı anlamına geliyor. Tüm ürünlerde yaşanan fiyat artışları kırtasiye ürünlerine de yansımış durumda. Kırtasiye esnafı ise 1,5 yıl aradan sonra satış yapabilmenin umudunu taşıyor.
 
Okulların açılmasıyla birlikte yoğun bir iş temposuna giren kırtasiyeciler tatlı bir telaş yaşıyorlar. Kırtasiyeciler velilerin ve öğrencilerin taleplerini karşılayabilmek için harıl harıl çalışıyor. Velilere ve öğrencilere kırtasiye malzemelerinin en kalitelisini ve en uygun fiyata sunmaya çalışan kırtasiyeciler ürün yelpazesini geniş tutuyor.
 
Daha önceki yıllara oranla kırtasiye ürünlerine yoğun bir talep olduğunu dile getiren kırtasiye esnafı Reşit Maviş, satışlardan çok memnun olduğunu söyledi.
 
Geçen seneden kalan kırtasiye ürünlerinin ellerinde kaldığı için veli ve öğrencilere fiyat noktasında yardımcı olabildiklerini dile getiren Maviş, yaşadıkları alışveriş telaşını şu şekilde anlattı: "Listeler şimdiden gelmeye başladı. Tabi 2 yıldır alışveriş yapmadı. Öğrenci ve velilerde dolayısıyla listesini alıp koşa koşa kırtasiyeye geliyor. Şu anda onların ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz, fiyat noktasında da elimizden geldiği kadarıyla cazip olmaya ve piyasalara uymaya çalışıyoruz. Şu an ki işten memnunuz."
 
Genel olarak bütün ürünlerde olduğu gibi kırtasiye malzemelerinde de bir artış olduğunu ifade eden Maviş, fiyatların uygunluğunun markaya göre değiştiğine dikkat çekti.
 
"Biz elimizden geldiği kadarıyla indirim yapıp 100 TL tuttu ise 80, 85’e düşürerek yardımcı olmaya çalışıyoruz." diyen Maviş, “Geçen seneden de elimizde ürünler kalmıştı, onun da fiyat indirimlerinde etkisi var. Asıl maliyet anaokulları kısmında çıkıyor, hem ürünler fazla hem de kalitede markalı ürünler isteniyor. Bu şekilde 200-300 TL civarında bir maliyet çıkıyor, diğer sınıflarda ise ihtiyaçlar defter, kalem, boya gibi ürünler olduğu için 100-150 TL civarında çıkabiliyor. Tabi fiyatlar alacağınız marklara bağlı, uygun olanı da var pahalı olanı da var. Satışlar çok iyi yüzümüz gülüyor." (İLKHA)
Bu haber toplam 503 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA