• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kırtasiyelerde okul alışverişi hareketliliği.
05 Eylül 2019 Perşembe 12:35

Kırtasiyelerde okul alışverişi hareketliliği.

Gaziantep’te yaz tatilinin ardından başlayacak yeni eğitim öğretim sezonu öncesi kırtasiyelerde hareketlilik başladı.
3 aylık yaz tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı 9 Eylül pazartesi günü başlıyor. Yeni eğitim öğretim sezonu öncesi kırtasiyecilerde hareketlilik başladı.
 
Gaziantep’te okul ihtiyaçları için kırtasiyecilere akın eden veliler başta okul çantası, defter, kalem ve silgi gibi ihtiyaçları temin etmeye çalışırken çocuklarını okula eksiksiz bir şeklinde göndermenin hesaplarını yapıyorlar.
 
Okulların pazartesi günü açılacak olması sebebiyle kırtasiye ürünlerine yoğun talep olduğunu belirten kırtasiyeciler, özellikle okula yeni başlayacak olan birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerinin kırtasiye ihtiyaçlarına ve okul çantaları ile beslenme çantalarına yoğun ilgi gösterildiğini belirtiyorlar.
 
Okul sezonuna hazır olduklarını belirten Tayfun Bekem, alışveriş hareketliliğinin pazartesi gününden itibaren daha yoğun olmasını beklediklerini dile getirdi.
 
“Aileler çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını tamamlamaya çalışıyor”
 
Okulların açıldığı hafta yoğunluğun daha da artacağını ifade eden Bekem, “Bu hafta içinde anaokulları açıldı. Yavaş yavaş müşterilerimizi bekliyoruz. Tüm kırtasiye çeşitlerimizi reyonlara çıkardık. Kırtasiyeci olarak okul sezonuna hazırız. Müşterilerimizi bekliyoruz, çeşitlilik açısından bol çeşidimiz var. A’dan Z’ye kırtasiye ile ilgili bütün hazırlıklarımızın hepsi tamam. Yavaş yavaş müşterilerimiz de alışverişlerini yapmaya başladılar. Zaten bizim bir 10 günlük hareketli sürecimiz var. Ondan sonra ise yine normale dönüyor. Okul sezonu açıldığı için aileler de çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını tamamlamaya çalışıyor.” dedi.
 
“Okulların açıldığı ilk iki hafta yoğun olarak çalışıyoruz”
 
Kırtasiye sezonunu açtıklarını ifade eden Mustafa Yapış ise, öğretmenlerin verdiği malzeme listesinin daha çıkmadığını belirterek, “Okulların açılmasına 1-2 ay kala hazırlık yapmaya başlıyoruz. Defter ve diğer malzemelerimizi alıyoruz. Okulların açılmasıyla listeler geliyor. Bayağı bir yoğunluk olduğundan dolayı hazırlıklarımıza daha önceden başlıyoruz. Eksik defterlerimizi tamamladık, yeni model çantalar aldık, reyonları düzenledik. Okulların açılmasına bir hafta kala ise, çanta satışlarımız daha yoğun oluyor. Okullar açıldıktan sonra da listeler geldiğinde, listelere göre kırtasiye ihtiyaçlarını çıkartıyoruz. Şu anda yavaş yavaş özel okulların kırtasiye ihtiyaçları alınmaya başlandı. Devlet okulları halen açılmadığından dolayı daha listeler de gelmedi. Okullar açılmadığından dolayı çok yoğunluk yok. Ama okulların açıldığı ilk iki hafta yoğun olarak çalışıyoruz ve daha sonra yoğunluğumuz azalıyor.” ifadelerini kullandı.
 
Kırtasiye ürünlerinin fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 30 arttığını belirten Yapış, velilerin çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını alırken biraz zorlanacağını da sözlerine ekledi.
 
“Hareketlilik başladı”
 
Özel okullarda ve ilkokullarda 2 gün sürecek uyum programının başlamasının ardından kırtasiyelerde hareketliliğin başladığını belirten Gülizar Demircioğlu da şunları söyledi,
 
“İlkokullar açıldı. Diğer okullar da önümüzdeki hafta açılacak. Biz de buna göre bütün hazırlıklarımızı yaptık, bütün çeşitlerimizi getirdik. Kırtasiyemizde bir velinin arayabileceği her şey var. Yavaş yavaş yoğunluk da başladı. Bu aralar yoğun olarak çalışıyoruz.” (İLKHA)
Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA