• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kartepede kutsal emanetler sergisi ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor
13 Nisan 2023 Perşembe 07:39

Kartepe'de kutsal emanetler sergisi ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Kartepe Sanat Evi'nde kutsal emanetlerin bulunduğu sergi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Kartepe Sanat Evi'nde kutsal emanetlerin bulunduğu sergi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
 
18 Nisan tarihine kadar ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek olan sergi, Türkiye'nin ilk ve tek gezici kutsal emanetler sergisi olarak ücretsiz hizmet veriyor.
 
Kutsal emanetleri insanların ayaklarına götürerek manevi bir iklim yaşatmak istediklerini dile getiren sergi sahipleri Güvenç ve Hülya Taşer çifti, gelen ziyaretçilere ücretsiz sunum yaparak insanları bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirttiler.
 
İnsanların her zaman kutsal yerlere gitmeye imkanları olmadığını ifade eden Güvenç Taşer, "Yapmış olduğumuz işimizi biraz daha insanların gönüllerine dokundurma çabasıyla kutsal emanetlere dönüştürmeye gayret ettik. Eserlerimiz İstanbul Topkapı Sarayı'ndaki kutsal emanetlerin benzerlerini yapmaya başlayarak başladı. Bunun akabindeki sergimizi geçtiğimiz yıl Kocaeli'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda dolaştırdık. Çok güzel teveccühler aldık. Daha sonra sergimizi genişletmeye karar verdik. Amacımız burada insanlara manevi iklimi ayaklarına götürerek yaşatabilmek. İnsanların her zaman kutsal yerlere gitmeye imkanları olmayabiliyor. Biz bunu eşimle beraber insanların ayaklarına götürmeye gayret ederek böyle bir gayretin içerisine girdik. Sergimizin ismi Hadim-ul Harameyn." İfadelerini kullandı.
 
"Sergimiz Türkiye'nin ilk ve tek gezici kutsal emanetler sergisidir"
 
Amaçlarının insanlara manevi bir iklim yaşatmak olduğunu belirten Taşer çifti, "Ecdadımız mukaddes emanetlere bağlılığını peygambere bağlılık gibi görmüş, bu derece önem ve ehemmiyet vermiş ve layığına uygun şekilde saklamışlardır. Topkapı Sarayı'nda bunların muhafaza edildiği yerde yirmi dört saat boyunca canlı Kur'an-ı Kerim okunur. Yüz yıllar boyu da bu gelenek devam etmiştir. Bizler de hürmetle bu mukaddes emanetleri görmek isteyenleri davet ediyoruz.  
 
Sergimiz Türkiye'nin ilk ve tek gezici kutsal emanetler sergisidir. Biz bunu halkımızın istifadesine sunuyoruz. Amacımız burada insanlara manevi iklimi yaşatabilmek. Sergimizin içerisinde replikalar kadar orijinal parçalar da mevcut. Kabe'nin toprağı, Destimal-i Şerif, Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) kabrinin örtüleri, Kabe örtüleri… Amacımız bu manevi değerleri insanlarımızla buluşturabilmek. Bu noktada herkesin dualarına talibiz." şeklinde ifade etti.
 
"Bizler sanatımızı kutsalımızla birleştirdik"
 
Gelen ziyaretçilere canlı sunum yaparak insanları kutsal emanetler hakkında bilgilendirdiklerine dikkat çeken Taşer çifti, "Sergimiz Kartepe Belediyesi Sanat Evi'nde 18 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek. Sabah 09.00'dan akşam 22.00'ye kadar mukaddes emanetleri görmek isteyenleri bekliyoruz. Cuma ve pazartesi günleri de Sakal-ı Şerif ziyareti olacak. Bu fırsatı kaçırmamalarını ziyaretçilere tavsiye ediyorum.
 
Bizler sanatımızı kutsalımızla birleştirdik. Yaptığımız çalışmalar Topkapı Sarayı'ndaki kutsal emanetlerin reprodüksiyon çalışmalarıdır. Bunlar da aslında bir belgeleme niteliği taşımaktadır. Eserlerin üzerinde şimdiye kadar bu emanetlerin tarihi geçmişini görmek de mümkün. Örneğin; paslanan noktaları, kırılan yerleri, taşı düşmüş detayları bile eserlerin üzerlerinde görebilirsiniz. Hassasiyetle Türk süsleme sanatı ve modern sanatlar birleştirilerek bu eserler hazırlandılar.
 
Bu sergiyi diğer sergilerden ayıran en önemli özelliği, gelen ziyaretçilere canlı sunum yapıyor olmamız. Çünkü; insanların gelip eserin başında beklediklerinde onun arka hikayesini bilmediklerinde eserlerden gereken feyzi alamamış oluyorlar. Arka hikayesini bildikleri zaman ve içeriğini, teknik bilgilerini, sanatsal hikayeleri gibi detayları bildikleri zaman sergiden ayrılırken bir sürü bilgiyle ve maneviyata doymuş olarak ayrılıyorlar. Sergimiz belediyenin hizmeti olduğundan halka açık ve ücretsizdir. Ziyaretçilerimizi bekleriz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA