• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karabağ’da 6 Rus askeri öldürüldü
22 Eylül 2023 Cuma 09:20

Karabağ’da 6 Rus askeri öldürüldü

Azerbaycan, dün Karabağ’da görev yapan Rus Barış Gücü birliğine ait araca açılan ateş sonucu 6 Rus askerin hayatını kaybettiğini belirtti.
Azerbaycan, dün Karabağ’da görev yapan Rus Barış Gücü birliğine ait araca açılan ateş sonucu 6 Rus askerin hayatını kaybettiğini belirtti.
 
Karabağ’da dün Rus Barış Gücü askerlerine ait aracına açılan ateş ile ilgili Azerbaycan Başsavcılığı açıklama yaptı.
 
Azerbaycan Başsavcılığı, Terter ilinin Cantayag köyü civarında Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir grup askeri personel tarafından, yasadışı Ermeni silahlı güçlerine ait olduğunu sanılarak, yanlışlıkla Rus Barış Gücü askeri personelinin bulunduğu araca ateş açıldığı belirtildi.
 
Başsavcılık, açılan ateş sonucu araçta bulunan 5 Rus askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.
 
Aynı gün söz konusu yerleşim bölgesinde Rus Barış Gücü’ne ait askeri araca yasadışı Ermeni silahlı gruplar tarafından da ateş açıldığını aktaran Başsavcılık, Ermeni silahlı grupların açtığı ateşte ise 1 Rus askerin hayatını kaybettiğini, 1 Rus askerin ise yaralandığını ikaydedildi.
 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Karabağ’da ölen Rus askerler için taziyelerini iletti.
 
Konuya dair Kremlin'den yapılan açıklamada, "İlham Aliyev, 20 Eylül’de Dağlık Karabağ’da Rus Barış Gücü Birliği askerlerinin trajik ölümü nedeniyle özür diledi ve derin üzüntülerini dile getirdi. Olayla ilgili kapsamlı soruşturmanın yapılacağı ve sorumluların gereken cezayı alacağı vurgulandı. Bu bağlamda iki ülkenin başsavcılıkları yakın temas halindedir. Azerbaycan Cumhurbaşkanı ayrıca mağdurların ailelerine mali yardım sağlamaya hazır olduğunu da ifade etti" ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA