• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kar ve buzlanma ile mücadele
13 Şubat 2020 Perşembe 17:33

Kar ve buzlanma ile mücadele

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde etkili olan kar ve buzlanmanın ulaşımda aksamalara yol açmaması için tuzlama, küreme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, tüm araç ve ekipleriyle şehir genelinde kar ve buzlanmanın ulaşımda aksamaları yol açmaması için 24 saat esasına göre aralıksız çalışıyor. Ekipler başta tarihi şehir genelinde kar küreme, solosyon ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kaldırımlarda vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için kar ve buzlanma ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Vali ve Başkan V. Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, 10 ilçe ve 4 bin 700 kilometre yol ağında ulaşımın aksamaması için personelin 24 saat esasına göre canla başla çalıştığını belirtti.

Yaman, “Merkez Artuklu ilçesi başta olmak üzere diğer tüm ilçe ve kırsal mahallelerimizde kar ve buzlanmaya karşı çalışmalarımızı yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyesi 50 araç ve 100 personel ile sahadayız. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 24 saat esasına göre aralıksız çalışıyoruz. Çağrı merkezimize gelen taleplere kısa zamanda cevap vererek sorunları zamanında çözüyoruz” dedi.

Yaman, sürücülere seslenerek şunları söyledi:

 “Sürücülerimiz, hem kendi can güvenlikleri hem de vatandaşların can güvenliği için kar lastiğini kullanmaları gerekiyor. Hem zincir hem de takoz araçlarında bulundurmaları gerekiyor. Trafik kurallarına da uyarak oluşabilecek kötü bir durumun önüne geçebilirler”

ozcn1025.jpg

ozcn1030.jpg

KAYNAK: MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 

Bu haber toplam 2662 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA