• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kantin işletmecileri, can suyu paketi istiyor
24 Eylül 2020 Perşembe 08:28

Kantin işletmecileri, can suyu paketi istiyor

Kantinciler Federasyonu Batman İl Temsilcisi Sıddık Biçim, “Bağ-Kur primi, SGK, vergi borcu, elektrik, su, doğalgaz borçları birikti, kredi kartlarımız doldu taştı. Devletten bize nefes aldıracak bir can suyu paketine ihtiyacımız var” dedi.
Tüm Kantin Kafeterya Büfe Çay Ocağı ve Yemekhane İşverenleri Sendikası ve Türkiye Kantinciler Federasyonu Batman İl Başkanı Mehmet Sıddık Biçim, yaşadıkları sorunlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Kantin işletmecilerinin nefes alamayacak durumda olduğunu belirten Biçim, okulların kısmen açılmasına rağmen kantinlerin kapalı olduğunu anımsattı.
 
Okulların açılmasına sevinemediklerini ifade eden Biçim, “Okullar açıldı, açılacak derken 13 Mart tarihinden itibaren kapalı olan okullar önce 30 Ağustos'ta açılacak dendi tekrar ertelendi. 21 Eylül'de açıldı ama sadece okul öncesi ve 1. sınıflar için seyreltilmiş şekilde okullar açıldı. İş yerlerimizi açabileceğiz diye sevinirken, bakanlıktan ucu açık bir şekilde kantinlerin kapalı kalması, açtırılmaması için yeni bir yazı geldi. Peki, kantinci ne yapacak?” diye sordu.
 
Ailelerinin ihtiyacını karşılayamayacak duruma geldiklerini vurgulayan Biçim, “160 gün çalışıp 365 gün geçinen bizler bu süreçte, Bağ-Kur primi, SGK borcu, vergi borcu, elektrik, su, doğalgaz borçları birikti. Kredi kartlarımız doldu taştı, ödeyemez durumdayız. Ev kirası, mutfak giderleri de cabası. Kantin çalışanlarının ailelerinin sağlığı bozulma seviyesine geldi. Ailemizin ihtiyaçlarını karşılayamamak psikolojimizi bozdu. Ne yapacağımızı şaşırdık. 7 aydır çalışamıyoruz, gelir yok borç birikti. Anayasanın 173. Maddesi, esnaf ve sanatkârların korunması kanununda bu hak bize verilmiş. Devletten bize nefes aldıracak bir can suyu paketine ihtiyacımız var. 50 bini hibe geri kalanı bir yıl ödemesiz olmak üzere 100 bin TL devlet destekli krediye ihtiyacımız var.” diye konuştu.(İLKHA)
Bu haber toplam 1199 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA