• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadına karşı uygulanan şiddette en büyük etken: Alkol
26 Kasım 2019 Salı 17:33

Kadına karşı uygulanan şiddette en büyük etken: Alkol

Kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilmemesi gerektiğini belirten Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, alkollü iken şiddete başvurma oranının yüzde 70 olduğunu söyledi.
Kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilmemesi gerektiğini belirten Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre alkollü iken şiddete başvurma oranının yüzde 70 olduğunu açıkladı.
 
Son zamanlarda kadına yönelik şiddet olayları ve aile içi sorunların temelinde alkol kullanımı olduğuna dikkat çeken Öger, Dünya Sağlık Örgütü verilerini paylaşarak bu tür olayların ana temelinde alkol olduğuna dikkat çekti.
 
Şiddetin tasvip edilmesi, onaylanmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Öger, "İnsana karşı, hele hele kadına karşı uygulanmasının acziyet olduğunu bilmek lazımdır. Şiddet, alkol ve madde kullanmak gibi hiçbir olumsuz durumun çözümü değildir. Şiddete başvurmayı bir inanca veya kültüre mal etmenin kabul edilir bir yanı yoktur." dedi.
 
Kadına şiddet sadece bir bölgede değil, dünyanın her tarafında rastlanıldığına dikkat çeken Öger, "Dünya Sağlık Örgütü verilerine bakıldığında, kadına karşı uygulanan şiddetin yüzde 70'inde alkolü iken yapıldığı hakikati var. Alkolün, maddenin, kumarın yalnız bireyde değil, aynı zamanda ailede ve toplumda da felaketlere yol açtığını görmekteyiz. Bu yüzden bağımlılık yapan maddelere karşı mücadelenin daha etkin yapılması gerekir." ifadelerini kullandı.
 
"Televizyon dizileri, aile ve kadını itibarsızlaştırıyor"
 
Televizyon dizilerinin aile yapısına verdiği zararlara da değinen Öger, "Kadın inançta Hakk'ın huzurunda erkeklerle aynı haklara sahip bir kul, hukuk önünde bir bireydir. Kadın annedir, kız kardeştir, hala-teyzedir, evlattır ve eştir. Şiddetin hiçbir türüne uğraması kabul edilemez. Sadece erkeğin şiddetine uğraması değil, televizyon dizilerinde ailenin ve kadının itibarsızlaştırılması şiddetin diğer bir boyutudur ve bunlara da müsaade etmemek gerekiyor." şeklinde konuştu.
 
Öger, "Bir toplumda şiddet varsa bunun sebeplerini de incelemek, irdelemek elzemdir. Şiddete karşı durmanın en etkin yolu şiddete götüren yolları kapatmaktan geçer. Alkol ve madde kullanılması ceza indiriminde etken olmamalıdır. Dünya, bağımlılık uçurumuna doğru hızlı bir şekilde gidiyor. Tedbirler alınmazsa büyük felaketler insanoğlunu beklemektedir." dedi. (İLKHA)
 
 
 
Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA