• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşten çıkarılan şehit yakınları için Şehit ve Gazi Birlik-Sen yönetimi Mardin’de
14 Mayıs 2019 Salı 15:35

İşten çıkarılan şehit yakınları için Şehit ve Gazi Birlik-Sen yönetimi Mardin’de

Merkezi İstanbul'da olan Şehit Gazi Birlik-Sen Genel Başkan Vekili Murat Burçak ve yönetim kurulu üyeleri, HDP'li belediye tarafından işten çıkarılan...

Merkezi İstanbul'da olan Şehit Gazi Birlik-Sen Genel Başkan Vekili Murat Burçak ve yönetim kurulu üyeleri, HDP'li belediye tarafından işten çıkarılan şehit ve gazi yakınları ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Mardin'e geldi.

Şehit Gazi Birlik-Sen Genel Başkan Vekili Murat Burçak, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Başsavcı Ahmet Bektaş'ı makamında ziyaret ederek şehit ve gazi yakınlarının işten çıkarılmasına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Konuyla ilgili valilik çıkışında açıklama yapan Burçak, Mardin'de şehit yakınlarının yanında olduklarını söyledi. Burçak, "Belediyedeki işinden çıkarılan personellerle ilgili vali bey ile görüştük. Şehit ve gazi yakınları sahipsiz değil. En azından Şehit Gazi Birlik-Sen genel başkanlığı olarak biz her zaman yanlarındayız" dedi.

1991 Yılında Babası gönüllü köy korucusu iken PKK tarafından otomatik silahlarla taranarak şehit edilen Şehit Gazi Birlik-Sen Mardin temsilcisi Yusuf Akar ise şehit ve gazi yakınlarının korkmaması gerektiğini ifade ederek, "Belediyede çıkan kardeşlerimizin için sendikamız buraya geldi. Babam köyün girişinde çok zalimce bir saldırıda babam şehit oldu. Şehit yakınları olarak korkulmaması lazım. Mardinliler bunu bilsin onlardan korkmuyoruz çekinmiyoruz" diye konuştu.

Heyet bölgede işten çıkarılmalar ve şehit gazi yakınları ile ilgili çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 263 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA