- Mardin36 °C
- Diyarbakır36 °C
- Batman39 °C
- Şırnak36 °C
- İstanbul22 °C
Şırnak'ta meşe ağaçlarından toplanan Gezu'dan pekmez yapımı başladı
Yaz Kur'an kursları çocukların buluşma noktası oldu
Şırnak’ta "Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu" yarışmaları düzenlendi
Mahalle sakinleri kendi sokağını temizledi
Sosyolog Günce: Sosyal medyada nefret dili toplumsal güveni zayıflatıyor
Cizre Müftüsü Süleyman Baran'a vefa ve veda programı
Beytüşşebap'ta suya düşerek kaybolan genci arama çalışmaları 3'üncü gününde sürüyor
Filistin'i 630 maddede ele alan sözlüğe Siirt Üniversitesinden katkı
Batman'dan LGS'de çifte Türkiye birinciliği
Batman-Diyarbakır kara yolundaki çalışmalar bir türlü tamamlanamıyor
Batman'da 50 yıl sonra görülen dağ keçisi koruma altına alındı
Sera üreticileri salatalık hasadından memnun
Cizre'de 1. esnaf-oda buluşması gerçekleştirildi
KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL TAKLA ATTI, 1 YARALI
Ay: Amacımız gençleri yapay zekâyı yalnızca kullanan değil, aynı zamanda üreten bireyler haline getirmek
- 20:54 - MİDYAT BELEDİYE BAŞKANI VEYSİ ŞAHİN MİDYAT'IN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR...
- 20:51 - AK PARTİ'DEN MİDYAT'TA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
- 18:46 - VEFAT • Atiye Dündar
- 11:59 - KÂLO MEZARLIĞI'NDA DEFİN YERİ KALMADI!
- 10:04 - LGS ŞAMPİYONLARI BELEDİYE BAŞKANI VEYSİ ŞAHİN'İN KONUĞU OLDU
- 09:57 - VEFAT • M.Siraç KAHRAMAN
- 17:03 - VEFAT • Ahmet Deniz
- 22:28 - SAĞLIK-SEN MARDİN ŞUBESİ'NDE 6. OLAĞAN GENEL KURUL HEYECANI YAŞANIYOR!
- 18:26 - VEFAT • Münevver Atasoy
- 10:30 - VEFAT • SABAHAT AK
- 12:32 - VEFAT • Abdulkadir Yeşilyurt
- 15:02 - Şirvan'da maden ocağında iş kazası: İşçinin iki parmağı koptu
- 15:00 - Şırnak'ta meşe ağaçlarından toplanan Gezu'dan pekmez yapımı başladı
- 14:55 - Yaz Kur'an kursları çocukların buluşma noktası oldu
- 11:38 - İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik, Mardin Valiliğini Ziyaret Etti
Sadullah GÜNEŞ / Yazar


İSRA VE MİRAC: “Lâ”dan “illâ”ya...
Miraç hadisesi, hicretten bir buçuk yıl kadar önce, Hz. Peygamber’in (s.a.s), hanımı Hz. Hatice ve amcası Ebu Talib gibi yakın destekçilerini ve yardımcılarını kaybettiği hüzün senesinde cereyan etmiştir. Özelde, Hz. Peygamber (s.as)’a sunulmuş manevi bir hediye ve tesellinin adıdır Miraç. Peygamber (s.a.s)’in dili ile değil ama hali ile ‘bittim Ya Rabbi!’ niyazına, Cenab-ı Hakk’ın ‘yettim habibim’ diye katına davetidir. Miraç, Mescid-i Aksa’dan semalara yapılan bir seyahattir. Bu mucizevî yolculukta, Yüce Allah, Peygamberine, manevi âlemin sır perdelerini açmış, birçok uhrevi duruma, ilahi hitap ve iltifatlara Rasulünü mazhar kılmıştır.
Miraç, Recep ayının 27. gecesi gerçekleşmiştir. Yüce Rabbimiz “Kendisine ayetlerimizden bir kısmını göstermek üzere kulu Muhammed’i, bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” Mekke’nin kasvetli ortamından bunalan ve yorulan Allah Resulü, bu kutlu yolculukla önce Müslümanların ilk kıblesi ve birçok peygamberin durağı olan Kudüs’e gitmiş, ardından göklere yükselmiş , Rabbinin izzet ve azametine şahit olmuştur. Yüce Allah, aradaki vasıtaları kaldırarak, elçisini ilahi lütuflara mazhar kılmıştır.
Yüce Rabbimiz, bu mübarek gecede, Peygamberimiz (s.a.s.) vasıtasıyla ümmetine birtakım ihsanlarda bulunmuştur. Bunlar: Özellikle yatsı namazlarından sonra ‘Amenerresulü' diye okuduğumuz Bakara suresinin son ayetleri, beş vakit namaz ve Allah’a şirk koşmadan ölen kimselerin günahlarının affedileceği müjdesidir. Bir kimse miraca yükselmeyi arzu ederse namazını aksatmadan eda etmelidir. Çünkü namaz, insanın Rabbine en yakın hali olan secdeyi de içerisinde barındıran tek ibadettir. Bu sebeple de müminin namazı onun miracı olmuştur. Günde beş defa manevi kirlerden arınarak vuslata erişmek ancak namazla mümkün olabilmektedir. Öyleyse yaratıcımıza olan sadakatimizi ve samimiyetimizi, namazlarımıza olan muhabbetimizle gösterelim.
Allah Teala’nın Miraç gecesinde Ümmet-i Muhammed’e Peygamberi vasıtası ile hediye ettiği namaz günümüz toplumsal hastalıklarına karşı manevi bir reçetedir. Bireysel hayatımızda yaşadığımız buhranlarımıza, psikolojik sıkıntılarımıza çaredir. Cemaatle kılınan namaz, sosyal hayatımıza ve toplumsal bütünlüğümüze katkı sağlar. Bunun yanında namaz, kişinin dünyevileşmesine karşı alınmış en güzel ilahi tedbirdir. Kişiyi, kendi başına bırakmaz, Rabbine ve hayata bağlar. İç dünyamızda da namaz, bir nefis tezkiyesi yöntemidir. Bunlarla ilgili olarak Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurur: ‘Resulüm, Sana vahyedilen kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar.
Ne mutlu Allah'u Teala’nın buyruklarına gönülden uyanlara! Ne mutlu Peygamber efendimiz gibi ‘namaz gözümün nurudur’ diyebilen ve namazını Rabbine şükür vesilesi kılabilen namaz âşıklarına! Yüce Rabbim, bizi ve zürriyetimizi namaz kılanlardan eylesin!
Bu duygu ve düşüncelerle, cuma'yı cumartesiye bağlayan gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili’nin, İslam âlemine ve ülkemize hayırlar ve güzellikler getirmesini, Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.
Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı haktan rahmet,yaralılara acil şifalar,yakınlarına Sabr-ı cemil niyaz ediyorum .
Milletimizin başı sağolsun.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı

BAŞKAN ŞAHİN, ORTACA’DA KARŞILANDI

KAYMAKAM SAZ ÇALDI, EŞİ TÜRKÜ SÖYLEDİ! İZLEYENLER HAYRAN KALDI!

Başkanı Altındağ’dan Yaşlı ve Hasta Vatandaşlara Gönül Desteği

Minik Kalplerden Miraç Kandili’nde Anlamlı Paylaşım
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
HAYAT KİTABIMIZIN YENİ SAYFASI: DOĞUM GÜNÜMine KAPI
KAYBETTİĞİMİZ GENÇLER, KAYBETTİĞİMİZ YARINLARDIRHalil EL
ŞİDDETİN GÖLGESİNDE ŞİFA VERMEKSadullah GÜNEŞ
AYNI GÖĞÜN ALTINDA Neşe ÜNAL
ÖĞRETMENLER BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİAbdulaziz ALTEKİN
Yüksek BilinçYusuf BEĞTAŞ
AVZERMahabat İskenderoğlu
TAVUKLAR İŞLERİNİ İHMAL EDİNCEMecit Akgül
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA






