• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslami örf ve adetler gençlere aşılanmalı
21 Temmuz 2021 Çarşamba 09:56

İslami örf ve adetler gençlere aşılanmalı

Adana Sabancı Merkez Camii’nde Kurban Bayramı namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Adanalılar, İslami örf ve adetlerin gençlere aşılanması gerektiğini vurguladı.
İlk insan ve ilk Peygamber Hazreti Adem’den (Aleyhisselam) bu yana tüm Peygamberlere ve topluluklara kurban ibadeti farz kılınmışken Müslümanlar, Allah yolunda mallarını kurban etmenin sevincini yaşıyor.
 
Yılın hemen hemen her gününde lüzumsuz ve de zararlı şeylere paraların harcanmasına karşın Adanalılar, Allah’ın rızasını kazanabilmek için yılda bir kere kurban kesmenin önemine dikkat çekti.
 
Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Sabancı Merkez Camii avlusunda İLKHA muhabirine önemli açıklamalarda bulunan vatandaşlar, ümmetin selameti için hayır dualarında bulundu.
 
Kurban Bayramı’na kavuştuğu için Allah’a binlerce kez şükreden Metin Abukan, sağlık ve sıhhat içerisinde nice bayramlara ulaşmayı diledi.
 
Ümmet’in daha güzel ve aydınlık günlere kavuşacağından şüphesinin olmadığını dile getiren Abukan, “Filistin başta olmak üzere tüm İslam beldelerindeki kardeşlerimizin bayramı mübarek olsun. Müslüman aleminin içerisinde bulunduğu zor günleri çok çabuk atlatacağını ümit ediyorum. Kurban, Allah’a yaklaşmaktır ve yardımlaşmak demektir. İyilik yolunda ne kadar çok sebat edersek Rabbimize o kadar yaklaşırız. Kestiğimiz etin ve kanların Allah’a ulaşmadığını biliyoruz. Bize kalacak olan Allah yolunda dağıttıklarımızdır. İyiliklerimizin ve güzel amellerimizin ahirette bizlere yardımcı olacağını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Müslümanların bir araya gelmesi için bayramların vesile olduğuna dikkat çeken Medeni Tunç ise, bayramların huzur ve barış getirmesini Allah’tan niyaz etti.
 
Kurban’ın Allah tarafından bizlere verilmiş hediye olduğunun altını çizen Tunç, “Genel olarak bizler dinimizden ve örflerimizden çok uzak yaşıyoruz. Ailelerimiz özellikle gençlerine dinlerini, örf ve adetlerini aşılamalıdır.” dedi.
 
Gençlerin yaşantısına da dikkat çeken Tunç konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
“Gençler İslami yaşantıdan özellikle de namazdan uzak duruyor. Gençlerimizi beş vakit camide göremiyoruz. Sadece dünyaya odaklanmamalıyız, dünyanın süsüne kanmamalıyız. Ahirete yatırım yapmalıyız. Neticede ahiret, ebedi yurdumuzdur.”
 
Geçmiş yıllarda yaşanan bayram maneviyatının artık eskisi kadar olmadığını üzülerek belirten Mahmut Yüce ise şu şekilde konuştu:
 
“Coronavirus’ün de etkisiyle bayramlaşmalar ve akraba ilişkileri eski yoğunlukta değil maalesef. Kurban Bayramının amacı kurban kesenlerin, kurban kesemeyenlere yardımcı olmalarıdır. Anlayabilene fakat bayramların maneviyatı çok büyüktür. Cami çıkışlarında tokalaşmayı özledik. Gençlerimize bayramlaşma ziyaretlerini ve diğer örf ve adetlerimizi öğreterek İslami bilinçle yetiştirmeliyiz.”
 
Kurban Bayramı'nın kazasız ve belasız bir şekilde neticelenmesini uman Yalçın Söylemez, “Kurban Bayramı’na kavuşmak bir nimettir. Hele ki kurban kesmenin sevabı ve mutluluğu çok büyüktür.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA