• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslamı araştıran ABDli, Müslüman oldu
15 Eylül 2022 Perşembe 07:45

İslam'ı araştıran ABD'li, Müslüman oldu

Arkadaşlarının yaşantılarından etkilenen David Benjamin isimli ABD vatandaşı, Çukurova Müftülüğü tarafından Ramazanoğlu Cami'nde düzenlenen törenle Davut ismini alıp Müslüman oldu.
Amerika'da yaşayan Jeoloji Mühendisi David Benjamin, (38) Müslüman arkadaşlarının yaşantılarından etkilenerek kendi isteği ile Müslüman olmaya karar verdi.
 
Çukurova İlçe Müftülüğü 'ne yapılan başvuru sonucu Benjamin, Ramazanoğlu Cami'de düzenlenen ihtida töreninde Müftü Kadir Demirlenk'in rehberliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
 
İhtida töreninde Ramazanoğlu Camii Müezzin Kayyımı Ramazan Topak, Al-İmran Suresi'nin 8 ve 9. ayetlerini tilavet etti.
 
David Benjamin, "Hiçbir inancı benimsemediğini, birçok Budist, Şinto, Hıristiyan ve Müslüman arkadaşlarının olduğunu, Müslüman arkadaşlarının yaşantılarından, birbirlerine olan bağlılıklarından çok etkilendiğini ve İslamiyet'i araştırmaya başladığını" ifade etti.
 
"Müslümanların güvenilir olduğunu gördüm"
 
Amerikalı Mühendis, "İslamiyet hakkında araştırmalar yaptım ve Müslümanların güvenilir olduğunu gördüm. Burada yaşadığım günler ve ortamdaki ilişkilerimin ve bana gösterilen ilginin de İslamiyet'i seçmemde önemli rolü oldu. Burada çalışmaktan dolayı mutluyum ve çok şükür artık Müslümanım." ifadelerini kullandı.
 
Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, okunan Ayet-i Kerimelerin mealinin paylaşılmasının ardından, İslam'ın iman ve ibadet esasları hakkında Benjamin'e bilgi verdi.
 
"Rabbim hayırlı bir hayat yaşamayı nasip etsin"
 
Hayattaki güzellikler görününce insanların İslam ile şereflendiğini belirten Müftü Demirlenk, "Bu kardeşimiz, İslamiyet'i araştırarak ve arkadaşlarından Müslümanlığın güzelliğini görmüş, komşularının İslami hayatlarındaki örf, adet ve geleneklerini görmüş, İslam'ın hak din olduğuna karar vermiş.  Bugün İslam'la şereflenmesine vesile olduk, tanıklık ettik. Hayırlı olsun, Rabbim hayırlı bir hayat yaşamayı nasip etsin" dedi.
 
Şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirdikten sonra yapılan duanın ardından Benjamin'e İngilizce Kur-an-ı Kerim Meali, İtikat, İbadet, Ahlak ve Hz. Muhammed'in Hayatı adlı kitaplar hediye edildi.
 
Davut ismini seçen Amerikalı Jeoloji Mühendisi Benjamin'e Müftü Demirlenk "İhtida Belgesi" takdim etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 345 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA