• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“İnşaat sektörü canlanırsa tüm piyasalar canlanır”
04 Eylül 2019 Çarşamba 11:14

“İnşaat sektörü canlanırsa tüm piyasalar canlanır”

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, inşaat sektörünün, onlarca sektörü doğrudan etkilemesi, istihdam ağırlıklı bir sektör olması ve ekonominin genel durumunu yansıtması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Türkiye yapı sektörünün, Ortadoğu ve Afrika ile Gaziantep’te buluşacağı “Buıldeast Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı” ve eş zamanlı olarak düzenlenecek “Gayrimenkul Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı”, 03-06 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarlar, yapı sektörüne yön veren yerli ve yabancı firmaların buluşma noktası olacak. Gaziantep Sanayi Odası (GSO), İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi ve AKORT Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştirilecek fuarlar; yapı malzemeleri sektörü temsilcilerinin ürün, hizmet ve teknolojilerinin sergilenmesinin yanı sıra üretici ve satıcı firmalarla da sektör profesyonellerini, yatırımcılarını bir araya getirerek Ortadoğu’nun yeniden yapılaşmasında köprü görevi üstlenecek.
 
Düzenlenecek fuarlar ile ilgili bilgi veren İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, fuarların iç piyasanın canlanmasına olumlu katkı sağlayacağını belirtti.
 
“İnşaat sektörünün canlanması tüm piyasaların canlanması demektir”
 
Çeliktürk , “İnşaat sektörü, onlarca sektörü doğrudan etkilemesi, istihdam ağırlıklı bir sektör olması ve ekonominin genel durumunu yansıtması açısından büyük önem taşıyor. Adeta ekonominin lokomotifiyiz. İnşaat sektörünün canlanması demek tüm piyasaların canlanması demektir. Bu nedenle sektörümüzün büyümesi ve piyasaların canlanmasını sağlayacak her türlü etkinliği çok önemsiyoruz. Fuarlar alıcı ile satıcının bir araya geldiği, ekonomiyi canlandıran önemli organizasyonlardır. İkinci kez düzenleyeceğimiz fuarımıza özellikle Ortadoğu ülkelerinden yoğun bir katılım bekliyoruz. Fuarın, Gaziantep inşaat sektörünün dışa açılımına olumlu etki yapacağını düşünüyoruz. Dünyanın dört bir tarafında başarılı projelere imza atan Türk müteahhitleri olarak Suriye ve Irak’ın yeniden imarında aktif rol oynamak istiyoruz. Gaziantep, sektördeki birikim ve tecrübesi ve coğrafi yakınlığı ile komşu ülkelerin imarında en etkili şehir olacaktır.” şeklinde konuştu.
 
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de sanayi ve üretim şehri olan Gaziantep’in, Ortadoğu bölgesinin yeni ve güçlü buluşma noktası olacağını söyledi.
 
Ünverdi, “Farklı sektörlerde düzenlediğimiz fuarlarla ülkemiz ve bölgemize sektörel anlamda önemli bir canlılık kazandırmaya gayret ediyoruz.” dedi.
 
Gaziantep’in birçok alanda üretim yapan bir kent olduğunu belirten Ünverdi, “Suriye’de devam eden bu olumsuz durum muhakkak sona erecek, bu ülke yeniden inşa edilecek. Bu noktada inşaat ve yapı sektöründe tecrübe sahibi olan şehrimiz için önemli bir fırsat doğmuş olacak. Kentimizdeki firmalarımız yakın komşu ülkelerin yeniden yapılanması ve inşa edilmesine katkıda bulunacak. Bizler bu süreci iyi değerlendirmeli ve bölge ülkelerinin alt ve üst yapısının inşasında çok daha etkin rol üstlenmeliyiz. Bunu yapacak altyapıya ve potansiyele sahibiz.” diye konuştu. 
 
“Fuarlar ekonominin nabzının tutulduğu önemli ticari platformlardır”
 
Fuarların bölge ve ülke ekonomisine katkısının yadsınamaz bir gerçek olduğuna dikkat çeken Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da, “Ülkemizde ve dünyada önemi gün geçtikçe artan fuarlar ekonominin nabzının tutulduğu önemli ticari platformlardır. Fuarlar sayesinde yüzlerce alıcı ve satıcı bir araya gelerek iş bağlantıları kurabilmektedir. Böylece ekonominin çarklarını ve dinamiklerini harekete geçirmektedir.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA