• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İLİMİZ TARIMSAL ÜRETİMİN DEVAMLILIĞI İÇİN ÜRETİCİ İLE SAHADAYIZ
29 Mart 2020 Pazar 13:08

İLİMİZ TARIMSAL ÜRETİMİN DEVAMLILIĞI İÇİN ÜRETİCİ İLE SAHADAYIZ

İl Müdürlüğümüz Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi ilan edilen "Koronavirüsün (COVID-19)" oluşturmuş olduğu olumsuzluklara rağmen insanlarımızın sağlıklı, güvenilir, yeteri gıdaya ulaşması içinde gerekli tedbirlerini almakta ve saha çalışmalarına dev

İl Müdürümüz Sayın Menduh DİNLER, “İl Müdürlüğü olarak ilk görevimiz bitkisel ve hayvansal üretimin aksatılmadan devam edilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda İl-ilçe Müdürlüklerimiz araç gereç, sağlık ve teknik personeliyle, bitkisel ve hayvansal üretimin her aşamasında üreticilerimizin yanında olacaktır. Tarımsal faaliyetlerinin gereği olarak ekim, dikim, gübreleme, sulama, ilaçlama, çapalama, bakım vb. faaliyetlerine kesintisiz devam edilmesi, çiftçilerin veya tarım isçilerinin, tarla, bahçe, sera vb. işletmelere alınan tedbirler çerçevesinde kolaylıkla erişimlerine yönelik çalışmaların yürütülmesi, gübre, tohum ilaç vb. tarımsal girdilere erişim veya dağıtımın herhangi bir aksaklığa meydan vermeyecek şekilde ivedilikle gereken tedbirlerimizi almaktayız.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin dediği gibi “Bakanlığımız 83 milyon nüfusun her bir ferdine dokunan büyük bir Bakanlıktır. Ülkemizin suyu, toprağı, havası, ormanı hepsi bizden sorulur. Kapsamımız geniş, sorumluluğumuz büyük, işimiz çok, yükümüz ağır... Bu sebeple; tarladan sofraya, membadan bardağa, tohumdan fidana, kuzudan koyuna, yediğimiz içtiğimiz, ektiğimiz biçtiğimiz, gezdiğimiz kestiğimiz öyle bir zincirdir ki; bir tane halka incinse, hep birlikte sarsılırız".
İnsan yaşamının kaynağı soluduğu hava, içtiği su ve yediği gıdadır. İhtiyacımız olan gıdanın sürekliğini sağlamak en önemli görevimizdir. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde İl-İlçe Müdürlüklerimiz olarak çiftçimizin, üreticimizin, yetiştiricimizin arazide, ahırda, ağılda, merada, sahada her daim yanında olduk olmaya devam edeceğiz. İlimiz tarımsal üretimin aksamaması için, İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz tüm paydaşlarıyla koordineli olarak çalışmalarını ve tüm imkânlarını seferber etmiştir”. dedi.

2-008.jpg

whatsapp-image-2020-03-28-at-23.33.52.jpeg

KAYNAK: MARDİN TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ

 

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA