• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İletişim Başkanı Altundan sözde karikatür yorumu: Müslüman karşıtı gündemin ürünü
28 Ekim 2020 Çarşamba 07:54

İletişim Başkanı Altun'dan sözde "karikatür" yorumu: Müslüman karşıtı gündemin ürünü

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Charlie Hebdo'nun tiksindirici ve insani ahlaktan yoksun sözde karikatürleri, Macron'un Müslüman karşıtı gündeminin bir ürünü" dedi.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik alçakça çizimlerle dolu sözde karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisinin kültürel ırkçılık ve nefreti yaymaya yönelik iğrenç ötesi çabasını kınadığını belirterek, "Bu tiksindirici ve insani ahlaktan yoksun sözde karikatürler Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ülkesi için istediği yabancı düşmanı, İslamofobik ve hoşgörüsüz bir kültürel çevrenin ürünüdür. Tüm aklı başında Avrupalı dostları böylesi bir ilkel kültürel ırkçılık, entelektüel kısırlık ve medeniyetsiz söylemle mücadele etmeye çağırıyoruz." dedi.
 
İletişim Başkanı Altun, Fransız Charlie Hebdo dergisini kınayan açıklamasında şunları kaydetti:
 
"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Müslüman karşıtı gündemi meyvesini veriyor! Charlie Hebdo, Cumhurbaşkanımızın yer aldığı alçakça çizimlerle dolu bir sözde karikatür serisi yayınladı. Bu derginin kültürel ırkçılık ve nefreti yaymaya yönelik bu iğrenç ötesi çabasını kınıyoruz.
 
Bu sözde karikatürler tiksindirici olduğu kadar, insani ahlaktan da yoksundur. Bu açıkça, Fransız liderliğinin ülkesi için istediği yabancı düşmanı, İslamofobik ve hoşgörüsüz bir kültürel çevrenin ürünüdür.
 
Sivillere yönelik her türlü şiddete ve İslam adına her türlü terör eylemine karşı olduğumuzu açıkça ortaya koyduk. Ancak nereden gelirse gelsin kültürümüze ve dinimize yönelik iğrenç saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız.
 
Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin dünya çapında milyonlarca mülteciye kapılarını açmasını sağlayarak son dönemdeki en insani lider olarak hafızalara kazınmıştır. Kadınlara, çocuklara ve engellilere yardım etmek için parmağını bile oynatmayanlar şimdi de tüm edepsizlikleriyle liderimizi hedef alıyor.
 
Yine de ırkçı, yabancı düşmanı, İslamofobik ve Yahudi düşmanı tahrikler bizi aynı şekilde karşılık vermeye kışkırtamayacak. Bir mağduriyet üzerinden verilmeye çalışılan gözdağına ve provokasyonlarınıza boyun eğmeyi reddediyoruz.
 
Kültürümüze yönelik bu tür sorumsuz ve budalaca saldırılar, yalnızca ırkçılığı ve ayrımcılığı besleyecektir. Tüm aklı başında Avrupalı dostları bu tür bir ilkel kültürel ırkçılık, entelektüel kısırlık ve medeniyetsiz söylemle mücadele etmeye çağırıyoruz." (İLKHA)
Bu haber toplam 119 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA