• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkinci Uluslararası Nuh Tufanı ve Cudi Dağı Sempozyumu düzenlendi
26 Mayıs 2021 Çarşamba 10:00

İkinci Uluslararası Nuh Tufanı ve Cudi Dağı Sempozyumu düzenlendi

Şırnak Üniversitesi tarafından düzenlenen 2’nci Uluslararası Nuh Tufanı ve Cudi Dağı Sempozyumu 49 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Şırnak Valiliği, üniversite, belediye, Ticaret Sanayi Odası (TSO) ortaklığı, Bağcılar Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesinin destekleriyle düzenlenen kongre, Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) yerleşkesindeki 15 Temmuz Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
 
10'u yurt dışından toplam 49 akademisyenin katkı sağladığı sempozyumda 45 sunum ve 4 oturum gerçekleşti.
 
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan programda yaptığı konuşmada, Cudi Dağı ve Nuh Tufanının bütün insanlığı kuşatan, ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.
 
Coğrafyada gerçekleşen ve medeniyetlerin doğduğu Mezopotamya topraklarında gerçekleşen tarihin bir dönüm noktası olduğunu belirten Pehlivan, "Nuh Tufanı’nın Cudi Dağı’nda ve coğrafyamızda gerçekleşmesi Nuh’un Gemisi’nin mesajını öncelikle bizim alıp içselleştirmemiz gerekiyor. Sempozyumun da ana temasını oluşturan 'Hepimiz aynı geminin yolcularıyız' temelidir. Bu da birlikte yaşama, birbirine saygı, hoşgörü gösterme, kardeşlik hukukunu pekiştirmek gibi evrensel niteliği taşıyan pek çok mesajı içinde barındırıyor. Bu mesaj aslında bütün insanoğlunadır.” dedi.
 
Şırnaklıların 40 yıl öncesine kadar Sefine Bölgesi’ne temmuzun ilk haftasında bir gelenek olarak gittiklerini ifade eden Pehlivan, "Bölgemizde ve ilimizde 40 yıldır yaşanan terör olayları ve teröre karşı verilen yoğun mücadele oraya gitme imkanını ortadan kaldırdı. Geldiğimiz nokta itibarıyla da Sefine Bölgesi’ne artık etkinlik yapma imkanından bahsedebiliyoruz." diye konuştu.
 
Nuh tufanında gençlerin alabileceği mesajlar olduğunu aktaran Pehlivan, "Nuh’un mesajını başta Şırnaklı gençlerimiz sahiplenecek ve hayatlarına tatbik edecekler. Bunun sonucunda ne olacak? Şer odakların bertaraf olmasına, terörün tamamen yok olmasına ve kadim Anadolu coğrafyasında bir ve beraberlik içerisinde yaşamaya vesile olacaktır." dedi.
 
Programda Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş de birer konuşma yaptı.
 
Programa, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Alİ İhsan Ersoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tamer Bilacan akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.
 
Sempozyum, Nuh Tufanı ve Cudi Dağı konulu 4 oturumla devam etti.(İLKHA)
Bu haber toplam 443 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA