• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkinci el eşya alımında artış yaşandı: Yeni evliler de ilgi gösteriyor
20 Ocak 2023 Cuma 08:00

İkinci el eşya alımında artış yaşandı: Yeni evliler de ilgi gösteriyor

Batman'da alım gücündeki düşüş nedeniyle sıfır ürün satışları azalırken, ikinci el satışlarında ise hareketlilik yaşanıyor.
Batman'da alım gücündeki düşüş nedeniyle sıfır ürün satışları azalırken, ikinci el satışlarında ise hareketlilik yaşanıyor.
 
Son yıllarda ekonomik sıkıntılar nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar, yeni eşya yerine ikinci el ürünlere ilgi göstermeye başladı. Bu durum, ikinci el piyasasında önceki yıllara göre satışlarda hareketlilik oluşturdu.
 
Batman'daki dar gelirli vatandaşlar, ev ihtiyaçlarını karşılamak için ikinci el eşyacıların ya da spotçu esnafının yolunu tutuyor.
 
Sıfır ürünlerdeki fiyat artışının ikinci el piyasasına ilgiyi artırdığını belirten ikinci el eşya alım satımı yapan esnaf Ferdi Babacan, bu durumun işlerini olumlu yönde etkilediğini söyledi.
 
Henüz yeni evlenen çiftlerin dahi ikinci el piyasasına yöneldiğini vurgulayan Babacan, sıfır eşya ile ikinci el eşya fiyatları arasında ciddi bir fark olduğunu kaydetti.
 
"Yeni evlenenler de bizden eşya alıyor"
 
Babacan, "İkinci el eşyaları alıp satıyoruz. Aldığımız bazı eşyalar sıfır da olabiliyor. Maddi durumu iyi olmayan insanlar sıfır eşya alamadıkları için ihtiyaçları olan eşyaları buradan alıyorlar. Yeni bir koltuk takımının fiyatı 20 bin liradan aşağı değil ama biz de 2 bin liradan başlıyor. Daha güzellerini ise 5 bin liraya kadar alabiliyorlar. İyi bir buzdolabının fiyatı 45 bin lira civarı, bazıları ise 20 bin lira civarında satılıyor. Biz de ise 2 veya 3 bin liraya alınabiliyor. Hatta yeni evlenen insanlar da gelip bizden ev eşyaları alıyorlar." dedi.
 
Ferdi Babacan
 
"İşlerimiz daha iyi"
 
Halkın ekonomik anlamda ciddi sıkıntı yaşadığını ifade eden Babacan, "Kimse pek sıfır eşya alamadığı için ikinci el ev eşyalarına yönelmekteler. Bu yüzden işlerimiz şu anda biraz daha iyidir. Eşyalarımızı ise tayini çıkan insanlardan ve bozulmuş olan eşyaları alıyoruz. Bozulanların tamir ve temizliğini yapıp satıyoruz. Biz de yatak odası, beyaz eşya gibi aklınıza ne gelirse tüm ev eşyaları bulunmaktadır." diye konuştu.
 
Muhammed Akbay   
 
"Sıfır eşyaların fiyatı yükseldiği için vatandaşlar bize geliyor"
 
İkinci el spot ev eşyası alıp satışını yaptığını belirten Muhammed Akbay ise şunları söyledi:
 
"Çamaşır, buzdolabı, koltuk takımları, yatak odaları gibi ev ile ilgili bütün eşyaları satıyoruz. Bazen tayini çıkanlar ev eşyalarını satıyorlar. Ya da yeni ev eşyası alanlar eskilerini satıyorlar. İkinci el eşyaları genelde fakir insanlar alıyor ya da yardım etmek amaçlı alınıyor. Yeni koltuk takımları mağazalarda 15 bin liraysa biz de 2 bin ya da en fazla 4 bin liradır. Sıfır ev eşyaların fiyatı çok yükseldiği için millet alamıyor. Alamadığı için de ikinci el eşyalara yöneliyorlar."
 
Yavuz Ürüncü
 
"Yeni eşyalar pahalı olduğu için ikinci el almaya geldim"
 
İkinci el eşya satın alan vatandaş Yavuz Ürüncü, "Geçinmek çok zor olmuş durumda. Köyden Batman merkeze taşındık. Bize bir giysi dolabı lazımdı. Yenisini sorduk, 8-10 bin lira fiyat verdiler. Yenisi çok pahalı olduğu için ikinci el almaya geldik. Buradaki dolabı sorduk, bin 500 lira dediler. Pazarlık yaptık, bin 400 liraya vereceklerini söylediler." ifadesini kullandı.(İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA