• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkinci el araç piyasasında beklenen hareketlilik yaşandı mı?
25 Mayıs 2022 Çarşamba 08:59

İkinci el araç piyasasında beklenen hareketlilik yaşandı mı?

Fiyatlarındaki artış nedeniyle uzun zamandır durgun olan ikinci el araç piyasasında hareketlilik bekleniyor. Piyasada beklenen hareketliliğin henüz yaşanmadığını belirten sektör temsilcileri, yaşadıkları sıkıntıların devam ettiğini ifade etti.
Batman Auto Store Derneği Başkanı Hasan Gönkek, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, bekledikleri satışların henüz istenilen düzeyde olmadığını söyledi.
 
Piyasa çok hareketli olmasa da ikinci el araç fiyatlarındaki artışın devam ettiğine dikkat çeken Gönkek, fiyatların daha da artacağı ön görüsünde bulundu.
 
Sattıkları araçların yerini dolduramadıklarını kaydeden Gönkek, “Araçlardaki fiyat yükselişleri devam ediyor. Bugün bile bir zam bekliyoruz. Arabalar döviz kuru üzerinden ülkeye girdiği için dövizdeki artış başta otomobil olmak üzere her şeyi etkiliyor.” dedi.
 
Hasan Gönkek
 
“İşlerimizi zor şartlarda yürütüyoruz”
 
Otomobil bayilerinin her ay güncel bir fiyat verdiğini dile getiren Gönkek, “Halkın alım gücünde düşüş ve sıkıntılar olduğu için satışlarda eskisi gibi yok. Stoklarımızda araçlarımız yok. Batman’da araç stoklayacak büyük galerici de yok zaten. Galericiler şu anda çok zor şartlarda işlerini yürütüyorlar.” diye konuştu.
 
“Daha önce galeriler araba doluydu”
 
Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde bu sıkıntıların yaşandığını vurgulayan Gönkek, şöyle devam etti:
 
“Aslında dünya genelinde bir kriz var. Ülkemizde bir istikrar göremiyoruz. Bu yüzden işimizi yapamıyoruz. Mecburiyetten yapmaya çalışıyoruz. Daha önce buradaki ikinci el oto galeri sitemizde 135 mağaza vardı ve hepsi otomobil doluydu. Şimdi ise neredeyse yüzde 40 boşalmış durumda. Bunun sebebi ise 2 sene önce 100 bin liraya olan aracın 700 bin lira olmasıdır. Durum böyle olunca halkın alım gücü düştü. Şu anda bir araba bir sermaye olmuş durumda.”
 
“Durumu kötü olan esnaf çözüm bekliyor”
 
Esnafın sorunlara yönelik acil çözümler beklediğini belirten Gönkek, “İkinci el araç alım satımı yapan esnafın durumu çok kötü durumda. Esnaf çözüm bekliyor ama çözümde gelmiyor. Bizim temennimiz ülke gidişatının iyi olması için dövizin düşmesi, otomotiv sektöründe fiyatların düşmesi, inşaat ve gıda ürünlerinin de düşmesidir. Umudumuz budur.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA