• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Huzurun sağlanmasıyla Silopi’de eğitime rağbet arttı
14 Mart 2018 Çarşamba 17:22

Huzurun sağlanmasıyla Silopi’de eğitime rağbet arttı

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak'ın Silopi ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahir Kocaman, terörle anılan bölgede son yıllarda huzurun sağlanmasıyla...

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak'ın Silopi ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahir Kocaman, terörle anılan bölgede son yıllarda huzurun sağlanmasıyla birlikte eğitime rağbetin arttığını söyledi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Cizre Mobil Gençlik Merkezi Bilim Kervanınca Şırnak Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin eğitimlerine destek amacıyla 250 adet test kitabı dağıtıldı. Kitap dağıtımının ardından açıklamada bulunan Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahir Kocaman, çukur olaylarının ardından eğitime ve özellikle imam hatip okullarına rağbetin arttığına dikkat çekti.

"Güven ortamı eğitime rağbeti arttırdı"

Bölgenin son yıllarda terörle ve benzeri sıkıntılarla anıldığını ancak bölgede huzurun, güven ortamının ve istikrarın sağlanmasıyla birlikte eğitime çok ciddi bir yönelmenin olduğunu aktaran Kocaman, şunları kaydetti:

"Bu anlamda özellikle imam hatip okullarına yoğunluğun ve rağbetin arttığını görmekteyiz. Ancak gelen öğrencilerin bölgenin sosyoekonomik şartlarından kaynaklı olarak maddi durumlarının düşük olması, bu tip yardımların öğrencilerin eğitimine katkı yapacağını düşünüyoruz. Bugün okulumuz Anadolu İmam Hatip Lisesinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Cizre Mobil Gençlik Merkezinin Bilim Kervanından, ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap dağıtımı için arkadaşlar geldi. Kitaplar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum."

 

Kaynak:
Bu haber toplam 697 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA