• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Gülebak: Şehirlerimizin asli kimliğine sahip çıkmalıyız
20 Ocak 2021 Çarşamba 12:54

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Gülebak: Şehirlerimizin asli kimliğine sahip çıkmalıyız

​HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlı Osman Gülebak, toplumların, şehirlerin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerini araştırarak asli kimliğine sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.
GAP Gündemi Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ile Haber Koordinatörü Seyfullah Polat, 3. Olağan Kongresinde HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığına seçilen Osman Gülebak'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
 
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığında gerçekleştirilen ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Şanlıurfa ve Eyyübiye ilçesinin sorunları hakkında konuşuldu.
 
Ziyarette, Gülebak'a GAP Gündemi Gazetesi tarafından çıkarılan, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu tanıtan GAP Şehir Dergisi'nin ikinci sayısı hediye edildi.  Gülebak ise gazete yetkililerine partisinin programını içeren kitapçığı hediye etti.
 
GAP Şehir Dergisi'nin çalışmaları hakkında bilgi alan Gülebak, bölgenin İslami tarihinin ve kimliğinin tanıtılması noktasında derginin büyük bir misyon yüklendiğini ifade etti.
 
İslam'la yoğrulmuş bölge şehirlerinin asli kimliğinin muhafazasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Gülebak, bu anlamda Şanlıurfa ve diğer bölge illerinin asli kimliği olan İslami tarihin ve kültürün ortaya çıkarılması ve tanıtılması noktasında  yapılacak her türlü çabaya katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.
 
Şanlıurfa'nın çok kadim bir kültürel zenginliğe sahip olduğunu belirten Gülebak, "Başta Şanlıurfa olmak üzere tüm illerimiz; tarih ve kültür açısından tıpkı bir hazine gibidir. Fakat, toplum olarak maalesef bu hazinenin değerini bilmiyoruz. Hatta birçok Batılı insan bizim tarih ve kültürümüzü bizden daha iyi biliyor. Bu tıpkı evinin altında hazinesi olup da hazineden habersizce yoksulluk çeken bir insanın durumu gibidir. Bizler toplum olarak şehirlerimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerini araştırarak asli kimliğine sahip çıkmalıyız. Bu konuda herkese çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bu anlamda GAP Şehir Dergisine başarılar diliyorum." dedi.
 
Eyyübiye ilçesinin sorunlarını imkanlar nispetince gündeme getirmeye çalıştıklarını ifade eden Gülebak, ilçe yakınlarında bulunan Çöp Toplama Merkezinin etrafa yaydığı kokuların halkı çok rahatsız ettiğini belirterek yetkililerin bu soruna çözüm bulması gerektiğini söyledi.
 
Ziyaretin hayırlı olsun temennilerinin ardından sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA